Liga 1

Mbape trenira u Parizu sa prekobrojnima, Luis Enrike ljut na PSŽ, čeka se i potez Reala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2023 22:26
Mbape trenira u Parizu sa prekobrojnima, Luis Enrike ljut na PSŽ, čeka se i potez Reala Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Pari sen Žermen je sinoć odstranio Kilijana Mbapea iz takmičarske ekipe koja je otputovala na pripreme i zvanično je stavljen na transfer listu. Predsednik Naser Al Kelaifi je ostao dosledan kada je prva zvezda u pitanju: kada već neće da produži ugovor onda će na tržište fudbalera.

Mpabe je danas trenirao sa ostalim prekobrojnim igračima u kampusu kluba. Odradio je trening sa Vajnaldumom, Paredesom, Drekslerom, Dijalom i Dagbom, fudbalerima na koje novi trener Luis Enrike ne računa. Čini se da je njegov odlazak ovog leta neizbežan, a PSŽ čak želi da ga proda pre nego što treba da mu isplati 40 miliona evra na ime bonusa po ugovoru.

 

 

Iako to nije niko zvanično rekao, u Parizu smatraju da je Mbape napravio dogovor sa Real Madridom oko prelaska u klub narednog leta i to bez obeštećenja, ali s obzirom na to da se situacija promenila trebalo bi očekivati konkretan korak španskog giganta.

Kako navodi "Marka", hazarderski potez Parižana, jer suštinski Mbape ne mora da igra godinu dana ako baš neće a moraće da bude isplaćen do poslednjeg evra, iznenadio je Real Madrid. Ako ga Madriđani žele moraće da pronađu 400 miliona evra za celu operaciju, 200 miliona evra morali bi da plate Parižanima a još toliko igraču. 

Međutim, trener Luis Enrike, kako prenosi "L' ekip" nije zadovoljan odlukom kluba, želi Mbapea na terenu i svlačionici.

"Kilijan je rešen da ide do kraja, prihvatiće sve posledice, čak i da žrtvu čitave godine. Ni Luis Enrike, ni Luis Kampos nisu ništa znali o ovome. Takođe, Mbape nije očekivao tako radikalan potez kluba. Iznenađuje pomalo ovakva odluka, jer se PSŽ nikada tako nije odnosio prema svojim zvezdama", piše L'Ekip i najavljuje nove potrese u klubu.

Nije samo Real zainteresovan za Mbapea, tu su pre svih najjači engleski klubovi (Siti, Junajted, Liverpul, Arsenal, Čelsi), ali i kvartet klubova iz Saudijske Arabije koji bi lako platili sve što treba samo da vide Francuza u svojoj ligi. Pominje se da nude 250 miliona evra za obeštećenje, žele da sruše transfer rekord Nejmara koji je plaćen 222 miliona ecvra

 

 

Mbape nema nameru da ide u Arabiju i želi na "Santijago Bernabeu". Ko će pobediti u ovoj igri nerava, ostaje da se vidi. Real Madrid sigurno neće odmah reagovati jer bi se na neki način razotkrio da je "mutio vodu" sa igračem pre nego što je imao i legalno pravo da to radi. Luis Enrike rizikuje da bude i smenjen pre nego što i debituje. Cirkus se nastavlja...