Liga 1

Lionel Mesi ima dva izbora: Al Hilal ili Inter Majami sa opcijom Barselone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2023 07:59
Lionel Mesi ima dva izbora: Al Hilal ili Inter Majami sa opcijom Barselone Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Lionel Mesi oprostio se juče od navijača PSŽ i nije dao odgovor gde će nastaviti karijeru, mada trenutno ima samo dve velike ponude: Al Hilala iz Saudijske Arabije i Inter Majamija.

Ponuda Al Hilala stoji već mesecima pred Mesijem. Nudi mu se najveći ugovor u sportu ikada, preko 300 miliona evra neto godišnje, nju je čekirao otac Horhe, njegov glavni menadžer i savetnik, ali je nije i prihvatio jer se čekala da stigne i ona druga iz Amerike.

 

 

Inter Majami, gde je suvlasnik i Dejvid Bekam, još pre tri godine izneo je Mesiju određeni plan koji podrazumeva igranje na terenu, ali više promocije MLS lige, marketing i mnogo toga drugog.

Prema pisanju "Marke", Inter mu nudi trogodišnji ugovor sa najvećom platom ikada jednog igrača u MLS-u, što opet nije ni 10 odsto od ponude Arabljana, kao i jedan opsežan marketinški plan. Mesijeva kompanija ima luksuznu kuću u Majamiju koju trenutno rentira, ali ako se Argentinac odluči za MLS lako će je renovirati.

Gde je tu Barselona? Katalonci defintivno ne mogu da se izvuku iz finansijske zavrzlame i na vreme oslobode oko 100 miliona evra u budžetu. Postoje glasine da bi mogli da naprave dogovor sa Inter Majamijem oko pozajmice, što bi olakšalo transfer. Mesi bi potpisao trogodišnji ugovor sa članom MLS lige, proveo na "Kamp Nou" jednu sezonu (priča se i dve), a zatim se preselio u Majami.

 

 

Čak ni trener Barselone Ćavi Ernadez nije krio da je pričao sa Mesijem.

"Mi smo spremni za njegov povratak. Pričali smo i sve je na Leu", rekao je Ćavi. 

Al Hilal očekiuje da će do 6. juna moći da objavi Mesijev potpis, armija navijača Barselone nada se "povratku Kralja" makar i preko Majamija.