Vesti iz fudbala

Ništa od velikog kraja u Barseloni: Mesi završava karijeru u Inter Majamiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 22:08
Argentinski fudbaler, Lionel Mesi, završava karijeru na Floridi. Tanjug/AP Photo/Mark Stockwell
Argentinski fudbaler, Lionel Mesi, završava karijeru na Floridi.

Teško da je ikada argentina pomišljala da će imati igrača koji može da se meri sa Maradonom, a kamoli da će takođe postati legenda Barselone. Međutim, vrlea krv "gaučosa" je iznedrila još jednog fudbalera koji će sasvim ravnopravno učestvovati u svim "GOAT" raspravama... I uglavnom pobeđivati!

Posle višedecenijske karijere, Lionel Mesi sa 37. godina već uveliko razmišlja o kraju iste. Čitav fudbalski vek (a može se reći i život), Argentinac je proveo u Barseloni, postavši ikona Katalonije "usputno". Ipak, posle finansijskog kraha kluba, Leo se zaputio u PSŽ, da bi nakon dve (objektivno sagledano neuspešne) sezone u Francuskoj "preplivao" okean i zaigrao za Inter Majami. 

Mnogi su se nadali da tu nije kraj. Da je Florida penzioni dom legende Barse, ali da će svoj poslednji ples, poslednju sezonu, poslednju Ligu šampiona, odigrati na "Kamp Nou" stadionu. Po svemu sudeći, od toga nema ništa, s obzirom da je Mesi potvrdio kako će ozvaničiti kraj u roze opremi. 

Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Lionel Mesi u dresu Inter Majamija

"Sada sam siguran da je to moj poslednji klub u karijeri… Volim da igram fudbal, uživam u treninzima, ali uvek postoji strah da će doći kraj. Činjenica da sam postao prvak sveta mi je pomogla da stvari vidim drugačije. Zato mnogo više uživam u svemu, srećan sam što imam dobre saigrače i prijatelje pored sebe", rekao je u intervjuu za ESPN.

Podsetimo, Mesi će 24. juna napuniti 37 godina, dok njegov “suparnik” Ronaldo i dalje igra u 39. godini života.