Vesti iz fudbala

Lionel Mesi se odlučio za - Inter Majami!?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2023 16:51
Lionel Mesi se odlučio za - Inter Majami!? Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

Lionel Mesi je na stolu imao tri ponude i odlučio se Inter Majami, tvrdi dobro obaveštena "Marka". Argentinca je srce vuklo nazad u Barselonu, ali je prelomila činjenica da mu predsednik Đoan Laporta nije mogao da garantuje da će ga registrovati do 31. avgusta. Zvanično najbolji igrač sveta je zatim odbacio petro milijardu Al Hilala i odlučio se za projekat Dejvida Bekama i Intera iz Majamija.

"Marka" ističe da odluka nije bila laka, a da je presudio sportski aspekt, kao i snaga takmičenja jer Mesi želi da igra i na Mundijalu 2026. godine u SAD, Kanadi i Meksiku. MLS liga nema snagu najboljih evropskih liga, ali je atraktivna a pritisak života cele porodice biće manji.

 

 

Sa druge strane, liga Saudijske Arabije će narednih godina biti atraktivna uz Kristijana Ronalda, Karima Benzemu i ostale zvezde koje će doći za basnoslovne ugovore, ali Mesijevoj porodici se ne dopada sam život u ovoj zemlji, navodi "Marka". Mesijeva porodica voli Majami gde je kupljena i luksuzna nekretnina koja se do sada izdavala, pa je uz sportski aspekt to bila ključna stavka prilikom donošenja odluke.