La Liga

Horhe Mesi: Leo želi da se vrati u Barselonu, voleo bih da ga vidim tamo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.06.2023 14:41
Horhe Mesi: Leo želi da se vrati u Barselonu, voleo bih da ga vidim tamo TV Arena sport/ Screenshot

Horhe Mesi, koji je otac i menadžer Lionela Mesija, izjavio je da argentinski fudbalski reprezentativac želi da se vrati u Barselonu, prenose španski mediji.

Mesi je bio član Barselone od 2000. do 2021. godine, a potom je prešao u Pari Sen Žermen zbog teške finansijske situacije u kojoj se našao katalonski klub. PSŽ je pre dva dana objavio da Mesi na kraju sezone napušta klub iz Pariza.

Španski mediji objavili su snimak na kome se vidi kako Horhe Mesi odlazi na sastanak sa predsednikom Barselone Đoanom Laportom.

"Leo želi da se vrati u Barselonu i ja bih voleo da ga vidim tamo. Prelazak u Barselonu je zasigurno opcija", navodno je rekao Horhe Mesi posle sastanka sa Laportom.

Španski mediji navode da je rukovodstvo La Lige dalo dozvolu Barseloni da realizuje transfer Argentinca, ali pod uslovom da katalonski klub ispoštuje sva pravila finansijskog fer-pleja. S obzirom da će to bi jako teško, mediji su nagovestili da bi Mesi mogao da potpiše za Inter Majami, a da zatim kao pozajmljeni igrač stigne na "Kamp Nou" na godinu dana.

Po isteku pozajmice karijeru bi okončao u MLS ligi. Postoji i ponuda Al Hilala vredna 600 miliona evra za dve godine, tako da je sve na najboljem igraču sveta za 2022. godinu.

Mesi je za Barselonu odigrao 778 mečeva, a postigao je 672 gola uz 269 asistencija.