La Liga

Španci brži od Marokanaca: Lamine Jamal će igrati za "A" selekciju "crvene furije"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2023 17:04
Španci brži od Marokanaca: Lamine Jamal će igrati za "A" selekciju "crvene furije" Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Barselonino novo čudo od deteta, krilni napadač Lamine Jamal (16) debitovao je za Barselonu još prošle sezone 29. aprila protiv Betisa sa nepunih 16 godina i postao najmlađi debitant u istoriji kluba. Igrao je i u nedelju 85 minuta protiv Kadiza i predstavlja budućnost Katalonaca koga svojski podržava i trener Ćavi Ernandez.

Ali, nisu samo Katalonci uvereni u njegovu veliku budućnost, već isto misle i u FF Španije. Jamalov otac je Marokanac, majka Špankinja, pa su u Savezu odlučili da ne rizikuju da ga izgube od strane Marokanaca, već su obavili razgovor sa njim i njegovom porodicom. Predstavili su mu planove koje imaju i kada su dobili pozitivan odgovor uručili su mu poziv za A selekciju, prenosi "Marka".

Dakle, Lamine Jamal će se naći na spsiku reprezentativaca Španije za mečeve kvalifikacija za EURO 2024. sa Gruzijom (8. septembar) i Kiprom (12. septembar). Selektor Luis de la Fuente će mu sigurno udeliti i minutažu protiv Gruzije ili Kipra kako bi se "upisao" i do kraja karijere igrao samo za "crvenu furiju".

Tako će Jamal, koji je 13. jula napunio 16 godina izvesno postati najmlađi igrač u istoriji selekcije Španije. Rekorder je njegov saigrač Gavi sa 17 godina i 62 dana. Jamal je igrao za sve selekcije Španije, nedavno je debitovao za omladinsku selekciju, a uskoro će i za A selekciju.