La Liga

Primera na Areni: Njegoševa Granada protiv Atletika u Madridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2023 17:15
Primera na Areni: Njegoševa Granada protiv Atletika u Madridu Guliver/AP Photo/Manu Fernandez

Fudbaleri madridskog Atletika i Granade će večeras od 21.30 (TV Arena 2 Premium) na stadionu "Vanda Metropolitano" zatvoriti prvo kolo španske Primere.

Izabranici Dijega Simeonea su veliki favoriti protiv povratinka u elitni rang, uprkos tome što su tokom pripremnih utakmica na pripremama zabeležili svega jedan trijumf, ali veliki, s obzirom na to da su savladali aktuelnom evropskog prvaka, Mančester siti.

"Jorgandžije" su u dosadašnjem delu prelaznog roka angažovali tri pojačanja na koje će Simeone već u prvom kolu moći da računa. U pitanju su Havi Galan koji je Selti plaćen pet miliona evra, Čaglar Sujunču iz Lestera i Cezar Aspilikueta iz Čelsija, fudbaleri koji su stigli bez obeštećenja.

Ipak, postoje i određeni problemi, s obzirom na to da na ovoj utakmici u konkurenciji neće biti povređeni Reinildo Mandava i Hoze Marija Himenez, uz suspendovanog Aksela Vitsela.

 

 

Sa druge strane, Granada je bila nešto uspešnija tokom pripremnog perioda, pošto je upisala trijumfe protiv Sanlukuena i Hetafea, uz nedavnih poraz od Almerije.

Ekipi Paka Lopeza se tokom leta priključilo nekoliko manje zvučnih pojačanja, a igrač zbog kog će posebno srpska publika više pratiti Granadu svakako jeste nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Njegoš Petrović, koji sada sa godinu više iskustva ima priliku da se pokaže u Primeri i nadmeće se sa najvećim svetskim klubovima.

Na prethodnih 20 međusobnih susreta ovih timova Altetiko je slavio čak 13 puta, Granada samo jednom uz četiri nerešena ishoda. Što se tiće skora između trenera, Simeone je uspešniji jer je pobedu odnosio četiri puta, odbrnuto je bilo jednom, dok su dva susreta završena bez pobednika.

LaLiga, 1. kolo

Petak

Almerija – Rajo Valjekano 0:2 (0:2)
/Palazon 20p, Nteka 28p/

Sevilja – Valensija 1:2 (0:0)
/El Nesiri 70 – Diakabi 60, Gera 89/

Subota

Real Sosijedad – Đirona 1:1 (1:0)
/Kubo 5 – Dovbjuk 72/

Las Palmas – Majorka 1:1 (1:0)
/Vijera 29p – Railjo 70/

Atletik Bilbao – Real Madrid 0:2 (0:2)
/Rodrigo 29, Belingem 36/

Nedelja

Selta – Osasuna 0:2 (0:1)
/Garsija 24, Gomez 74/

Viljareal – Betis 1:2 (0:1)
/Kuenka 61 - Perez 20, Žoze 90+5/

Hetafe – Barselona 0:0

Ponedeljak

Kadis – Alaves 19.30 (Arena 2 Premium)
Atletiko Madrid – Granada 21.30 (Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore