Vesti iz fudbala

Simeone nadmudrio Gvardiolu, Depaj i Karasko srušili Siti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2023 16:15
Simeone nadmudrio Gvardiolu, Depaj i Karasko srušili Siti Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Sjajna šahovska partija dvojice izuzetnih trenera taktičara Pepa Gvardiole i Dijega Simeone pripala je - Argentincu. Atletiko Madrid je na stadionu u Seulu (Južna Koreja) pred 64.185 gledalaca savladao Mančester siti 2:1 (0:0) u pripremnoj utakmici za sezonu, u kojoj su uživali i gledaoci TV Arena sport u direkntom prenosu.

Bio je to meč intenziteta Lige šampiona, sa mnogo zahteva, trčanja, taktičkih zamisli kako da se nadmudri protivnik, a u isto vreme prožet prilikama, atrakcijama i kvalitetom vrhunskih klubova. 

Samo 15 sekundi je trebalo Grizmanu da ugrozi Edersona, da bi Siti opsedao gol Oblaka i stavljao ga na iskušenja u narednih 25 minuta. Presing je odlika i jedne i druge ekipe, neke odluke su uticale na raspoloženje Gvardiole i Simeonea, ali na terenu ni Haland, ni Morata nisu uspeli da golom obraduju navijače.

 

 

U nastavku, posle izmena u oba tima, bolje je delovala postava Atletiko Madrida a individualni kvaliteti Memfisa Depaja u 66. i Janika Karaska u 74. minutu doneli su prednost "jorgandžijama" od 2:0. Rezultat je ublažio Ruben Dijaz posle kornera u 85. minutu. Atletiko je "spustio na zemlju" evropskog šampiona...