La Liga

Anćeloti podvukao crtu posle pripremnih mečeva: Napad je u redu, ali brine me defanziva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2023 10:21
Anćeloti podvukao crtu posle pripremnih mečeva: Napad je u redu, ali brine me defanziva AP Photo/Michael Wyke

Odigrali su fudbaleri Real Madrida četiri kontrolne utakmice pred početak sezone u La Ligi i samo na jednoj od njih nisu primili gol, što je za ekipu njihovog renomea veliki problem.

Bilo je to u trjumfu nad Mančester junajtedom (2:0), dok su protiv Milana (3:2), Barselone (0:3) i Juventusa (1:3) pokazali da je defanziva slaba tačka tima.

Svestan je toga i trener Karlo Anćeloti koji naglašava da će na tom segmentu igre ekipa morati najviše da poradi u narednih nekoliko dana.

"Priprene utakmice i služe za to da videte gde ste 'najtanji', a mi smo to, definitivno, u odbrani. Ne brinem se za napad, dali smo šest golova na četiri utakmice protiv veoma kvalitetnih ekipa, ali defanziva jeste loša. Na tome moramo da radimo i sugurno ćemo do početka sezone staviti akcenat na taj deo posla", rekao je italijanski stručnjak.

Iskusni trenerski vuk je naglasio da je namerno odlučio da ekipa u predsezoni igra utakmice protiv kvalitetnh timova kako bi video na koji način tim funkcioniše pod pritiskom kakvog če u narednoj se zoni biti na pretek.

Real Madrid novu sezonu počinje u subotu, 12. avgusta gostovanjem Atletik Bilbaou, a ta, kao i sve druge utakmice La Lige biće ekskluzivno prenošena na TV Arena sport.