La Liga

Vinisijusu Žunioru ukinut crveni karton sa "Mestalje"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2023 08:07
Vinisijusu Žunioru ukinut crveni karton sa "Mestalje" Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Vinisijus Žunior, as Reala, koji je bio meta rasističkih napada navijača Valensije, dobio je malu satisfakciju jer mu je takmičarska komisija La Lige ukinula crveni karton dobijen u 91. minutu na "Mestalji".

Iako je sudija De Burgos Bengoečea u zapisniku napisao da je "Vinisijus Žunior isključen jer je udario protivnika rukom u lice kada lopta nije bila u igri", Komitet za takmičenje je poništio odluku jer je smatrao da je sudija u ranijoj fazi meča načinio niz propusta koji su prethodili ovom događaju.

 

 

Komitet je odluku obrazložio činjenicom da je postojala "vanredna, ozbiljna i potpuna neuobičajena okolnost, koja je opredelila dalja dešavanja na terenu". Tako je doneta ipak neuobičajena odluka da se igraču koji je ošamario protivničkog igrača ostao bez disciplinske kazne.

Treba reći da su se svi složili u Španiji da rasizmu nema mesta ni u životu, pa ni na sportskim terenima. Vinisijus Žunor je ove sezone bio pet puta meta rasistuičkih uvreda navijača protiv protivničkog tima i da je posle "Mestalje" digao glas izrekavši da je u "Primeri rasizam postao normalna stvar".