La Liga

Ćavi dobio (ne)očekivanu šut kartu Barselone, pa joj oprašta 12 miliona evra: Gospodski potez eks trenera

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 12:41
Ćavi ernandez, bivši trener Barselone, neće preostali novac od kluba Guliver
Ćavi ernandez, bivši trener Barselone, neće preostali novac od kluba

Još se ne stišava bura povodom otkaza Ćaviju Ernandezu prošlog petka, jer je usledio samo nekoliko nedelja pošto je Barselona objavila da želi zadržati trenera prvog tima, a iz Španije stiže nova vest na istu temu. I ponovo je glavni junak nekada slavni i trofejni fudbaler katalonskog kluba, jer su mediji došli do saznanja da je odlučio odreći se pripadajućeg novca po slovu jednostrano raskinutog ugovora.

I to ne malog, jer se radi o čitavih 12.000.000 evra, koliko je trebalo da dobije nakon što mu je Đoan Laporta uručio šut kartu, ubrzo pošto se osvajač prošlogodišnje La Lige i Superkupa Španije oglasio u javnosti povodom finansijskog stanja, odnosno rekao ono što svi znaju a to je da Barsa nema dovoljno novca da isprati svog večitog rivala Reala. Ni kod kuće ni u Evropi. 

S tim što će zajedno sa svojim agentom, na poslednjem sastanku sa upravom, insistirati da se 3.000.000 evra od pomenutog iznosa prosledi njegovim saradnicima, jer su i oni odjednom ostali bez posla, na kraju sezone u kojoj su Robert Levandovski i družina stigli do četvrtfinala LIge šampiona. 

Kada Ćavi potpiše raskid ugovora Barselona će službeno moći objaviti da je za nju potpisao novi trener, Nemac Hansi Flik, dok će većina navijača ostati da žali za časnim 44-godišnjim Špancem, u čijoj eri je ostvareno 89 pobeda, 23 remija i 29 poraza. Od dolaska na klupu 2021. godine.