La Liga

La Liga na TV Arena sport: Realu pobeda potrebna da ojača liderstvo, Atletiku za Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 12:25
fudbaleri madridskog Reala Guliver/AP Photo/Manu Fernandez
fudbaleri madridskog Reala

Dan pošto je Barselona iščupala minimalan trijumf u 30. kolu La Lige, večiti rival prošlosezonskog fudbalskog prvaka Španije probaće da dobije svoj duel sa Atletikom iz Bilbaa (21.00, TV Arena 2 Premium) i dodatno se ušanči na vrhu tabele, jer Real beži (ne)dostižnih pet koraka Kataloncima.  

Trijumfi nad Seltom i Osasunom, u poslednjih 180 minuta LL, popločali su put "kraljevića" ka njihovom eventualnom trijumfu kod kuće, a dodatni razlog za veru navijača madridskog kluba u Karla Anćelotija i njegove trenerske izbore predstavlja avgustovski brejk na terenu predstojećeg rivala (0:2).

Primeraška nepobedivost na "Santijago Bernabeu", od početka tekućeg prvenstva, takođe, pa su "los blankosi" unapred viđeni pobednici u gro kladioničarskih prognoza na svim meridijanima. 

Pa, opet, sve to ne može i ne sme unapred da otpiše fudbalere kluba koji celu jednu deceniju nisu igrali Ligu šampionu na "San Mamesu", a upinju se iz petnih žila da ponovo zasluže taj plezir i imaju sasvim fine šanse u borbi za mesta koja vode u elitno evropsko takmičenje.

Devet kola pre kraja šampionata, Atletik je četvrtoplasirani, s bodom više od madridskog Atletika, a šest manje od Đirone. A u najteži mogući izazov do kraja ligaške sezone ulazi s nizom od dva trijumfa, protiv Alavesa i Las Palmasa. 

La Liga, 30. kolo

petak  

Kadiz - Granada 1:0 (0:0)
/Navaro 51/

subota

Hetafe - Sevilja 0:1 (0:1)
/Ramos 5/

Alemrija - Osasuna 0:3 (0:2)
/Arnaiz 2, Budimir 9, Munjoz 61/

Valensija - Majorka 0:0

Barselona - Las Palmas 1:0 (0:0)
/Rafinja 59/

nedelja

Selta Vigo - Rajo Valjakano 14.00 (AP2)
Đirona - Betis 16.15 (AP2)
Alaves - Real Sosijedad 18.30 (AP2) 
Real Madrid - Atletik Bilbao 21.00 (AP2)

ponedeljak 

Viljareal - Atletiko Madrid 21.00

 

Standings provided by Sofascore