La Liga

Napuštam Barselonu 30. juna: Ćavijevu čašu pelina prelio težak poraz od Viljareala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.01.2024 22:19
Ćavi Ernandez, razočarani trener fudbalera Barselone Tanjug/AP Photo/Alvaro Medranda
Ćavi Ernandez, razočarani trener fudbalera Barselone

I pre poraza u čudesnoj utakmici sa Viljarealom (3:5) šuškalo se da su Ćaviju Ernandezu bliži kraj na trenerskoj klupi Barselone, da bi nekadašnji igrački susperstar aktuelnog fudbalskog šampiona Španije posle večerašnjeg stradanja na "Monžuiku" objavio da uskoro napušta mesto šefa strtučnog štaba.

Na konferenciji za medije objasnio je kako stoje stvari i, ne čekajući novinarska pitanja, saopštio datum razlaza dve strane.

"Dostigli smo tačku na kojoj nema povratka. Vreme je za promene. Vreme je za promene, mislim da je vreme da odem. Pričao sam sa upravom i klubom danas. Napuštam klupu 30. juna", rekao je Ćavi.

On je preuzeo odgovornost za poraz, ali je imao svašta da kaže o nedosuđenom jedanaestercu, tj. sviranoj najstrožoj kazni u 90. minutu, pa na intervenciju ljudi iz VAR sobe oduzetu. 

"Sankcionisaće me, ali analizirajte vi da li je to bila igra rukom ili ne. Ta situacija je rešila utakmicu. Četvrti sudija mi kaže da je čist penal. Neću više da pričam, ali postoje slike", rekao je trener Barselone.

Ćavi je skrenuo pažnju na još neke stvari, priznajući da nisu samo sudije krive za debakl protiv "žute podmornice". 

"Ovaj dan je oličenje naše sezone. Nedostajalo nam je zrelosti. Tim je emocionalno srušen. Ja sam najodgovorniji za ovu situaciju. Loše upravljali situacijom i nismo pravili taktičke faulove koji su bili potrebni. Moramo sada da promenimo dinamiku. Moramo brže da povratimo posed da ne bi dolazilo do ovih kontri. Ne možete povratiti loptu? Onda napravite taktičke prekršaje".

Trener Barselone, ipak, veruje u bolje sutra. Naravno, bez njega. 

"Kao klub, Barsa je izlazila iz gorih situacija od ovih", zaključio je Ćavi.

I to dan nakon što je Jirgen Klop sve šokirao objavom napuštanja Liverpula na kraju tekuće Premijer lige, s tim što bi on u međuvremenu mogao da osvoji titulu, dok Barsi ista klizi iz ruku.