La Liga

Mbape i Real - drugo poglavlje: Kilijan menja Benzemu u junu 2024. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2023 09:37
Mbape i Real - drugo poglavlje: Kilijan menja Benzemu u junu 2024. godine Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Kilijan Mbape i Real Madrid - drugo poglavlje. Prvo se nije završilo po željama Madriđana jer je igrač produžio ugovor sa PSŽ do juna 2024. godine, ali sada je izvesno da bi ovo drugo moglo da ima hepiend za godinu i po dana.

Prema pisanju "Marke", Real planira drugi pokušaj mnogo pažljivije nego pnaj pre godinu dana jer želi da Mbape zameni Karima Benzemu u srcu napada. Zna se dobro da predsednik Florentino Perez uvek ide tri koraka pre konkurencije i već je započeo operaciju da francuski as ne aktivira klauzulu za ostanak u Parizu do juna 2025. godine, već potpiše predugovor sa Madriđanima već u junuaru 2024. godine.

 

 

Eliminacija u osmini finala Lige šampiona od Bajerna i činjenica da PSŽ sa ovakvom filozofijom teško da će moći da stigne do glavnog cilja u dogledno vreme, čine Mbapea nezadovoljnim. Real Madrid je sigurno prava destinacija za njega za ostvarivanje ambicija, ali će prema navodima "Marke" morati malo da smanji potraživanja. Ne toliko u finansijskom smislu, već onih klauzula oko "imidž prava" i marketinga.

Karim Benzema će moći da igra na ovom nivou bar još jednu sezonu, a eventualni dolazak Mbapea, pa i mladog Brazilca Endrika na leto 2024. godine umnogome bi ojačali ofanzivnu liniju tima.