La Liga

Gavi ide na bolovanje od sedam do devet meseci: Glavobolja za Barselonu i Španiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 13:32
Gavi se previja od bolova na meču reprezentacije Španije Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Gavi se previja od bolova na meču reprezentacije Španije

Fudbalska reprezentacija Španije ubedljivo je savladala Gruziju, na kraju kvalifkacija u grupi A, ali može se desiti da plati preveliki ceh za pobedu u takmičarski nebitnoj utakmici, jer jer Pablo Martin Paez Gavira, poznatiji kao Gavi, doživeo tešku povredu kolena i mogao bi čak da propusti izboreno prvenstvo Evrope sledeće godine. 

Po previjanju bolova i načinu na koji je napustio teren, još sinoć se videlo da je mladi vezista jako loše prošao, da bi današnji lekarski pregledi dijagnostikovali kidanje prednjih ukrštenih ligamenata i, kao da to nije dovoljno, oštećenje bočnog dela meniskusa. 

 

 

Od njegovog kluba, Barselone, došla je i informacija da Gavi mora na operaciju i oporavak u trajanju od sedam do devet meseci. Što je prevelika šteta pre svega za ovog supertalentovanog 19-godišnjaka, a onda i za Katalonce i državni tim. 

Gavi je kao maloletni igrač (17) debitovao za Barselonu i od tada upisao 111 mečeva. Međutim, izgleda da je bio preforsiran i sada cela Španija kritikuje selektora Luisa de la Funtea što je uopšte izlazio na teren u nebitnoj utakmici. Obzirom na to da je prethodno odigrao svih 90 minuta protiv Kipra.