Vesti iz automoto sporta

Moramo da prihvatimo da je Red Bul nedodirljiv: Alonsu jasno kako stoje stvari u Formuli 1

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2023 12:30
Moramo da prihvatimo da je Red Bul nedodirljiv: Alonsu jasno kako stoje stvari u Formuli 1 Tanjug/AP Photo

Dvostruki šampion Formule 1, Fernando Alonso, zna šta je sve potrebno da bi se osvajale titule u "najbržem cirkusu", čak je nedavno najavio pohod na treću krunu, ali je bivšem vozaču Renoa, Meklarena, Ferarija i Minardija u isto vreme jasno koliko njegov Aston Martin ove sezone zaostaje za Red Bulom, čija je prva zvezda za volanom Marks Ferstapen. 

Osvajač drugog mesta na jučerašnjoj trci za Veliku nagradu Monaka pet puta je stizao do pobedničkog podijuma na šest staza ove sezone, međutim daleko je od Ferstapena, koji je u odbrani titule već skupio 144 boda u generalnom plasmanu, dok ih on kao trećeplasirani ima samo 93. 

 

 

"U kvalifikacijama smo bili blizu, ali smo u trci ponovo videli da je Red Bul dominantan. Tako da moramo da prihvatimo da će i sledeći vikend biti možda kao i bilo koja druga trka ove godine u kojoj je Red Bul nedodirljiv. Ali, nećemo zbog toga da odustanemo", konstatuje i poručuje Alonso posle trkanja na ulicama u Monte Karlu, u kom je njegov klupski kolega Serhio Peres zauzeo tek 16. poziciju. 

"Neću vršiti nikakav pritisak ni na svoj tim ni na sebe. Potrebni su nam vikendi u kojima Red Bul ima problema kao što je imao Serhio sada kada nije osvojio bodove... Ali, čistim tempom, mislim da još nemamo šanse da se približimo", rekao je Alonso uoči trke za Veliku nagradu Španije, 4. juna u Barseloni.