Vesti iz automoto sporta

Fernando Alonso najavio osvajanje titule: Vreme je za novi šampionski pehar

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.05.2023 10:32
Fernando Alonso najavio osvajanje titule: Vreme je za novi šampionski pehar Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Španski vozač Formule 1, Fernando Alonso veruje da će ove sezone osvojiti šampionsku titulu kao član Aston Martina, budući da smatra kako je bolid veoma dobar.

Dvostruki šampion u "najbržem cirkusu na svetu" se tenutno nalazi na trećem mestu u generalnom plasmanu sa 75 bodova iza vozača Red Bula Maksa Ferstapena i Serhija Pereza.

"Čini se da imamo bolid koji možda nije najbrži na pravcima. Moramo to da popravimo, ali veoma smo dobri u krivinama. Tako da bih rekao da najsporije staze u šampionatu, recimo Monako, Budimpešta, Singapur. Mislim da na takvoj vrsti staza u ovom trenutku polažemo najveće nade", rekao je Alonso i dodao:

"Mislim da je na početku godine podijum bio neverovatan. Sada želimo više, najmanje drugo mesto. Ali dva Red Bula su nesalomiva i oni su uvek superbrzi. Red Bul je jači, brži i uvek je bio izvanredno pouzdan. Njihova oba vozila su završila svaku trku".

Španac je u karijeri ostvario 32 pobede, a narednu prilku za trijuf imaće u nedleju, 21. maja kada je na programu trka za Veliku nagradu Emilije Romanje na stazi u Imoli.