Vesti iz automoto sporta

Dobar vikend za Vesnića: Srpski automobilista zauzeo treće mesto na trci u Austriji

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.05.2023 10:14
Dobar vikend za Vesnića: Srpski automobilista zauzeo treće mesto na trci u Austriji MN Press

Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio je treće mesto na FIA EHCC trci, koja je vožena u Austriji na legendarnoj stazi Rehberg u blizini Graca.

Vesnić je jedini srpski predstavnik na šampionatu Evrope na brdskim stazama, a osvajanjem trećeg mesta ponovo je stigao do podijuma i pored činjenice da mu je ovo prva kompletna sezona na evropskom brdu.

"Iza nas je jedan naporan, ali uspešan vikend. Ponovo potpuno nova staza, promenjivi vremenski uslovi i mali problemi sa automobilom, ali ipak na kraju novi pehar i novi bodovi. Pred sam start prve nedeljne trke automobil mi je u potpunosti izgubio struju. Ništa nije reagovalo i već sam pomislio da je vikend za mene gotov. Ipak, nekako smo startovali, ali sve to mi je potpuno poremetilo koncepciju i koncentraciju pa sam prvu vožnju završio kao treći", rekao je Vesnić, a prenosi Tanjug, posle čega je dodao:

"U pauzi smo uspeli da privremeno premostimo problem, zaostatak je bio veliki, pa nije bilo razloga da previše rizikujem u drugom izlasku na stazu. I pored toga sam još za sekundu spustio vreme i, što je najvažnije, sakupio veoma važne informacija sa staze za budućnost. Biti trećeplasiran u ovakvoj konkurenciji iza dva šampiona Evrope u mojoj debitantskoj sezoni za mene i za tim je ogroman uspeh".

Na trkačkom vikendu na Rehbergu nastupilo je 285 vozača iz 17 evropskih zemalja, a Vesnić će narednog vikenda voziti treću trku sezone šampionata Evrope na brdskim stazama u Španiji