Vesti iz automoto sporta

Borković naredne sezone u FIA TCR Svetskom rangiranju i TCR Evrope: Veoma sam srećan zbog poziva Honde

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.03.2024 15:20
Dušan Borković. srpski automobilista MN Press
Dušan Borković. srpski automobilista

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković naredne sezone učestvovaće u TCR Svetskom rangiranju, koji će se voziti po kalendaru TCR Evrope, kao i svetsku trku na Gran priju Makaa.

Borković je dobio poziv čelnika "Honda Motorsporta" za evropski šampionat i voziće automobil "Honda Civic Type R" za novi španski tim GOAT Rejsing, u saradnji sa svojim Nis Petrol Rejsing timom.

"Veoma sam srećan što sam dobio poziv od Honde Motorsport da uđem u njihov program. Voziću uglavnom pri evropskom šampionatu, uz dodatak trke u Makau, kako bismo već sledeće sezone mogli u potpunosti da vozimo Svetsko prvenstvo.

Ove godina Honda ima popunjen program sa dva automobila u Svetskom prvenstvu, a od sledeće će imati dodatni automobil za čije mesto ću se izboriti. Spreman sam da se suočim sa svim izazovima koje nova sezona donosi i da Srbiju predstavim na najbolji način", rekao je Borković na konferenciji za mediji na Beogradskom Sajmu automobila.

Sezona počinje za vikend od 19. do 21. aprila u Italiji na stazi Valelunga, ima ukupno sedam trkačkih vikenda, a završiće se u Makau od 14. do 17. novembra.