Vesti iz automoto sporta

Moćna scena na Hungaroringu: Borković razvio zastavu Srbije od 15 metara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2023 15:16
Moćna scena na Hungaroringu: Borković razvio zastavu Srbije od 15 metara Guliver

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković razvio je prošlog vikenda zastavu Srbije dugu čak 15 metara tokom trka u Mađarskoj na stazi Hungaroring, saopšteno je iz Tima Borković, a prenosi Tanjug.

U saopštenju se navodi da je zastava Srbije tom prilikom postala simbolom trke koja ima višemilionski auditorijum širom sveta, a vrednost se meri u milionima evra.

"Ovo je 21. baner na međunarodnim trkama na kojoj Tim Borković promoviše Srbiju i na ovaj način, a neke od zemalja u kojima smo do sada mogli videti sličan prizor su Kina, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati, Italija, Austrija, Rusija, Tajland i Francuska", navedeno je iz Tima Borković.

 

 

Borković je prošlog vikenda osvojio 55 poena na četvrtom trkačkom vikendu u Mađarskoj. On je osigurao četvrto mesto u generalnom plasmanu u TCR Evropi na takmičenju TCR svetskog rangiranja.

Borković je istakao da samo moto-sport može da pruži priliku da se sopstvena zemlja promoviše na ovako atraktivan način.

"Nijedan sport ne pruža mogućnost da direktno uz teren razvijete baner ovolikih dimenzija. Upravo zato, iz godine u godinu, na najvažnijim trkama koristim priliku da predstavim svoju Srbiju u pozitivnom svetlu i pozovem ljude širom sveta da je posete i investiraju u nju, jer je razloga za to zaista mnogo. Ovo je najmanje šta mogu da učinim za svoju zemlju i, upravo zato, planiram da u nastavku sezone, na sledećim trkama makar u Italiji i Španiji, uradim isto", rekao je Borković.

Sledeća trka na kojoj nastupa Dušan Borković je od 21. do  23. jula na stazi Pol Rikar u Francuskoj.