Vesti iz automoto sporta

Šef Red Bula o sukobu Ferstapena i Peresa: Ne verujem da će Maks da dobije najtopliji doček u Meksiku

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.10.2023 23:20
Šef Red Bula o sukobu Ferstapena i Peresa: Ne verujem da će Maks da dobije najtopliji doček u Meksiku Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Šef ekipe Red Bul u šampionatu Formule jedan Kristijan Horner izjavio je danas da ne veruje da će Maks Ferstapen da ima srdačan doček na Velikoj nagradi Meksika, prenose američki mediji.

Ferstapen je sinoć na VN SAD u Ostinu stigao do 50. pobede u karijeri. Pojedini navijači su juče izviždali trostrukog svetskog šampiona u F1, a onda su skandirali njegovom timskom kolegi Serhiju Peresu. Ferstapen i Peres su imali sukob prošle godine, pošto je aktuelni svetski šampion odbio naredbu da vrati poziciju svom timskom kolegi.

"Ne verujem da će Maks da dobije najtopliji doček u Meksiku", našalio se Horner u Ostinu.

"Međutim, to je normalno, jedne godine si negativac, a druge heroj. Nisam zabrinut zbog atmosfere koja nas čeka u Meksiku. Ekipa u potpunosti podržava Čeka, volimo da se takmičimo u Meksiku, volimo meksičke navijače... Jedva čekamo da startujemo tamo", dodao je Horner.

Peres je na VN SAD osvojio četvrto mesto. On se nalazi na drugom mestu u generalnom plasmanu vozača sa 240 bodova. Ferstapen je prvi sa 466 bodova, a još ranije je obezbedio novu titulu u F1.

"Peresov tempo na ovoj trci je bio jak. Znamo da se Peres dobro trka. Nadamo se da je dobio samopouzdanje uoči trke pred svojim navijačima za koju sam siguran da će za njega da bude luda", dodao je Horner.

Trka za VN Meksika biće održana 29. oktobra.