Vesti iz automoto sporta

VN SAD: Ferstapen najbolji, Hamilton bio drugi, pa diskvalifikovan, kao i Lekler

komentari (0)

Izvor: TV Arena sport

23.10.2023 09:49
VN SAD: Ferstapen najbolji, Hamilton bio drugi, pa diskvalifikovan, kao i Lekler Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton i član Ferarija, Šarl Lekler diskvalifikovani su posle trke u šampionatu Formule jedan za Veliku nagradu SAD, koja je sinoć vožena na stazi u Ostinu, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

U saopštenju se navodi da je tim FIA posle trke u Ostinu pregledao bolide Hamiltona i Leklera i da su utvrđene tehničke nepravilnosti. Hamilton je osvojio drugo mesto na VN SAD iza pobednika Maksa Ferstapena iz Red Bula, dok je Lekler bio šesti. 

 

 

Posle diskvalifikacije Hamiltona drugo mesto pripalo je vozaču Meklarena Landu Norisu, a na pobedničko postolje popeo se i Karlos Sainc iz Ferarija.

Četvrto mesto pripalo je Serhiju Peresu iz Red Bula, a bodove su još osvojili i Džordž Rasel iz Mercedesa, Pjer Gasli iz Alpina, Lens Strol iz Aston Martina, Juki Cunoda iz ekipe Alfa Tauri, Aleksandar Albon iz Vilijamsa i drugi vozač Vilijamsa Logan Sardžent, koji je osvojio prvi bod u F1.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 466 bodova, dok je Perez drugi sa 240, a treći je Hamilton sa 201.