Vesti iz automoto sporta

Luis Hamilton: Nadam se da Red Bul neće biti 30 sekundi ispred svih

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.09.2023 14:00
Luis Hamilton: Nadam se da Red Bul neće biti 30 sekundi ispred svih Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Vozač Hamiltona Britanac Luis Hamilton izjavio je danas da je ekipa Red Bula favorit za pobedu na predstojećoj trci u šampionatu Formul jedan za Veliku nagradu Japana, prenosi BBC.

Vozači Red Bula Maks Ferstapen i Serhio Perez su ove sezone pobedili na 14 trka u šampionatu F1. Dominaciju Red Bula prekinuo je prošle nedelje vozač Ferarija Karlos Sainc, koji je trijumfovao na VN Singapura.

"Nadam se da Red Bul neće biti 30 sekundi ispred svih kao što se dešavalo u prošlosti. Imali su težak vikend, ali njihov bolid bi trebalo da bude sjajan ovde. Tokom cele godine imaju odličan ritam, a Japan im baš leži", istakao je Hamilton.

Vozač Mercedesa je na VN Singapura osvojio treće mesto.

"Što se nas tiče, želimo da budemo što bliži Red Bulu. Ima stvari u kojima smo napredovali i očekujem da se taj trend nastavi", izjavio je Hamilton.

Ferstapen, koji je u Singapuru bio peti, izjavio je da će Red Bul u Japanu imati konkurenciju u timu Meklarena.

"Trebalo bi da bude dobra staza za nas, ali Meklaren je ostvario ovde velike uspehe. Mislim da će biti jaki u Suzuki. Vozači Meklarena će biti veoma konkurentni u Japanu", naveo je Ferstapen i dodao da je ekipa Meklarena napravila veliki napredak u odnosu na start sezone.

Vozač Mercedesa Džordž Rasel tvrdi da vozači Meklarena (Lando Noris i Oskar Pijastri) mogu da ostvare dobar rezultat u Japanu.

"Sve zavisi od Red Bula. Mislim da je trka u Singapuru bila izolovan slučaj. Očekujem da se vozači Red Bula vrate na pobednički put", rekao je Rasel.

Trka za VN Japana biće održana u nedelju na stazi Suzuka od sedam časova po centralnoevropskom vremenu.