Vesti iz borilačkih veština

Spektakl u Beogradu: Otvoreno amatersko svetsko prvenstvo u MMA

komentari (0)

Izvor: Svetsko amatersko prvenstvo u MMA Beogradska "Štark arena"

11.02.2023 19:43
Spektakl u Beogradu: Otvoreno amatersko svetsko prvenstvo u MMA TANJUG/RADE PRELIĆ/ nr

U Beogradu, u "Štark areni" otvoreno je amatersko prvenstvo sveta u MMA, prvo u istoriji na tlu Evrope. Za najsjajnija odličja boriće se 550 takmičara iz 62 države, sa svih kontinenata.

Ostvaruje se ideja da MMA bude priznat u svetu, sport koji će  inspirisati brojne generacije mladih. Publici u "Štark areni" se obratio najpre predsednik svetskeSvetske federacije "Brave",  Kerit Braun, a potom je prisutne pozdravio predsednik MMA saveza Srbije, Luka Nikolić.

"Pre deset godina, imali smo samo klupska takmičenja, ali smo sve vreme sanjali veliki snove koji su se u međuvremenu ostvarili i sada smo u Štark areni, ulazimo u istoriju kao prva država u Evropi u kojoj se održava Svetsko prvenstvo. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci, kao i ministarstvu sporta Srbije. Takmičarima želim sreću, vrhunske borbe i da najbolji pobedi", izjavio je Luka Nikolić

Ministar sporta u Vladi Srbije Zoran Gajić takođe se obratio publici i takmičarima:

"U ime Vlade Republike Srbije svima bih poželeo dobrodošlicu, zadvoljstvo je što ćemo ugostiti preko 500 takmičara iz 62 države koje će se boriti za medalje. MMA je najbrže rastući sport, a Srbiji je ukazano poverenje da organizuje ovo takmičenje. Siguran sam da ćemo uživati u sjajnim borbama. MMA je atraktivan sport, moderan, kombinacija raznih stilova, i pre svega plemenita veština" istakao je Zoran Gajić.

 

 

Srbiju će na turniru predstavljati 13 reprezentativaca. U juniorskoj konkurenciji Anastasija Rajković, Milica Glišica, Danilo Ristić, Miloš Ralević, Ognjen Mićović i Ivan Panić. Za seniorski tim će nastupati: Martin Miletić, Voja Simičić, Milan Stojiljković, Veljko Aleksić, Dževad Baltić, Stefan Savić, Nikolija Milošević. 

Prve borbe počinju sutra od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu boriće se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji finala su zakazana za četvrtak 16. februara, dok će finala u seniorskoj konkurenciji biti održana 17. februara.

Borilački spektakli u Štark areni ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA, pošto će se u subotu od 19 časova održati profesionalne borbe u okviru organizacije ”BRAVE FC” iz Bahreina. ”BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.