Vesti iz borilačkih veština

Sve spremno za spektakl u Areni: Počinje Svetsko prvenstvo u MMA

komentari (1)

Autor: TV Arena sport

11.02.2023 08:53
Sve spremno za spektakl u Areni: Počinje Svetsko prvenstvo u MMA MMA

Svetsko amatersko prvenstvo u MMA, na kojem će se boriti 550 takmičara iz 62 države sveta, biće otvoreno danas u 18 časova u "Štark areni".

Prve borbe zakazane su od nedelje, 12. februara od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu boriće se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U juniorskoj konkurenciji finala su zakazana za četvrtak 16. februar, dok će finala u seniorskoj konkurenciji biti održana 17. februara.

"Ovo je istorijski događaj za MMA, imajući u vidu da je Beograd prvi evropski grad domaćin Svetskog prvenstva u planetarno najbrže rastućem sportu, s obzirom na to su domaćini prethodnih sedam šampionata bile Sjedinjene Američke Države, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati. Ovo takmičenje, pre svega, predstavlja veliku čast za zemlju koja se u organizacionom delu pokazala kao odličan domaćin", izjavio je Luka Nikolić, predsednik MMA saveza Srbije.

Nikolić je dodao da su predstavnici svetske MMA federacije (IMMAF) oduševljeni Beogradom, uslovima u “Štark areni”, interesovanjem publike i činjenicom da ovaj sport prati ovoliki broj naših građana:

"Ne sumnjam da će po završetku prvenstva imati još bolje utiske o Beogradu i Srbiji".

Borilački spektakli u Štark areni ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA. U subotu, 18. februara od 19 časova, biće održane profesionalne borbe u okviru organizacije ”BRAVE FC” iz Bahreina.

”BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

Cena ulaznica za Svetsko prvenstvo u MMA iznosi simboličnih 200 dinara i organizatori se nadaju da će tribine "Štark arene" biti ispunjene gledaocima, koji će prvi put imati priliku da u našoj zemlji uživo posmatraju ovakva borilačka nadmetanja.