Vesti iz borilačkih veština

Srpski borci odlični u Štark areni: Sve smo bliži medaljama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 18:08
Srpski borci odlični u Štark areni: Sve smo bliži medaljama TV Arena Fight

Još jedan uzbudljiv dan na Svetskom amaterskom MMA prvenstvu je za nama. U oktagonima su se i danas borili reprezentativci Srbije, čiji učinak za najboljim borcima sveta nije zanemarljiv. Pobede su ostvarili Veljko Aleksić, Dževad Baltić i Nikolija Milošević.

Prava uzbuđenja i okršaji tek predstoje, a Aleksić će imati priliku da se revanšira Razmanu Gitinovu, jedinom rivalu koji ga je porazio u karijeri. Srpski takmičar je do prilike za revanš došao posle pobede nad Amerikancem Lesterom Btresom, jednoglasnom odlukom sudija.

 

 

Sjajan dan imao je Baltić, a njegovi "ground and pound" udarci bili su nerešiv problem za Angolca Stanislava Kakesua Vezija.

Nikolija Milošević nastavlja da "gradi" još jednu svetsku medalju. Posle one najsjajnije osvojene pre dve godine pod zastavom Švedske, u planu ima da isti rezultat ponovi i pod srpskom trobojkom. Ona je porazila Špankinju Mercedes Kustodiju Lopez i to gušenjem.

 

 

Nažalost, Miloš i Anastasija Rajković su okončali učešće na Svetskom prvenstvu. Srpski reprezentativac je izgubio od iskusnijeg Tadžikistanca, šampiona Azije Umara Safarova prekidom u prvoj rundi, dok je Anastastija poklekla u okršaju sa šampionkom Evrope – imenjakinjom Holinko iz Ukrajine.