Vesti iz borilačkih veština

Drugi dan Svetskog amaterskog MMA prvenstva: Polovičan uspeh srpskih boraca u Štark areni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2023 19:59
Drugi dan Svetskog amaterskog MMA prvenstva: Polovičan uspeh srpskih boraca u Štark areni IMMAF/Twitter

Završen je drugi takmičarski dan na Svetskom amaterskom MMA prvenstvu u Beogradu. Za razliku od prvog, kada su borci iz Srbije imali stopostotan učinak, u ponedeljak je on bio polovičan.

Pobede su ostvarili Veljko Aleksić, Dževad Baltić i Nikolija Milošević, dok su bez uspeha ostali Milan Stojiljković, Vojislav Simičić, Stefan Savić, Danilo Ristić i Ivan Panić.

Aleksić je u kategoriji 77 kilograma podeljenom sudijskom odlukom bio bio bolji od Engleza Džrodana Litla. Arbitri su, takođe, smatrali da je Baltić više pokazao u oktagonu od Šveđanina Alfreda Olsona, tako da se i on plasirao u narednu rundu Svetskog prvenstva.

 

 

Nikolija je još jednom potvrdila svetsku klasu i da je na najboljem putu da odbrani svetsku titulu osvojenu pre dve godine, ali pod zastavom Švedske. On je u bantam kategoriji udarcima porazila Lamu Nasar iz Libana.

Stojiljković je izgubio meč gušenjem u prvoj rundi od borca iz Portugala Ze Maćada, baš kao i Simičić, koji je poražen u prvom delu prve runde od izrealskog takmičara Moše Aladija.

Stefan Savić je bio odličan i delovalo je da će uspeti da pobedom okonča duel sa Ovenom Katridžom. Međutim, posle sjajne prve dve runde protiv Engleza, usledio je razoran udarac protivnik i nokaut. Koban je bio "high-kick početkom treće runde i tu je za srpskog reprezentativca bilo završeno takmičenje.

 

 

Ristić je poražen je u prvom meču od Merlin Madsena iz Nemačke, dok je Panić, iako je prilično uzdrmao protivnika iz Bugarske Radomira Stojanova, izgubio meč odlukom sudija .

U sredu ćemo od srpskih boraca u oktagonima Šark arene gledati: Nikoliju Milošević, Anastasiju Rajković, Milicu Glušicu i Dževada Baltića.