Vesti iz borilačkih veština

Jedno srebro i dve bronze za srpsko rvanje u Zagrebu: Uspešno zagrevanje za Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 16:21
Podloga za rvačke borbe Guliver
Podloga za rvačke borbe

Rvačka reprezentacija Srbije osvojila je tri medalje na prvom ovosezonskom Ranking turniru, održanom u Zagrebu, saopštio je danas Rvački savez Srbije. 

Najsjajnije odličje uzela je Fani Nađ, dok su na trećem mestu pobednilčkog postolja završili Georgi Tibilov i Aleksandar Komarov. Uz to, Sebastijan Nađ bio je peti, Ali Arsalan stao je u četvrtfinalu, dok su u prvom kolu poraženi Luka Katić, Mario Vuković, Boris Petrušić i Aleksa Ilić. 

"Peh je doživeo Mihail Kadžaja, koji je posle ubedljivog trijumfa u prvom kolu zbog povrede morao da završi učešće na ovom turniru, ali prema informacijama iz tabora našeg nacionalnog tima on će uz terapije i prilagođen sistem treninga uskoro ponovo biti potpuno spreman", navode iz RSS.

Selektor našeg mešovitog tima, Milorad Dokmanac, smatra da je to više nego dovoljno razloga za zadovoljstvo. 

"Veoma sam zadovoljan učinkom. Osvojene su medalje u konkurenciji 700 rvača iz 50 zemalja. O značaju ovih rezultata govori i podatak da smo na ovom turniru nastupili bez Viktora i Matea Nemeša, a nikada ranije ranking turnir nije bio sa ovolikim brojem učesnika".

Prema njegovim rečima, srpski takmičari i takmičarke nisu imali rezultatski pritisak ovog puta, više se očekivalo da se u svakom pojedinčanom slučaju napravi trenutni presek stanja

"Izuzetno visok nivo rvanja su pokazali Komarov i Tibilov, ali moram da naglasim da niko od boraca nije bio pod pritiskom osvajanja odličja. Ovo je bila prva provera posle izuzetno napornih bazičnih priprema i osnovna želja nam je bila da sagledamo trenutnu formu. Dobri su bili Ali Arsalan i Sebastijan Nađ, a Petrušić, Vuković, Katić i Ilić su veoma mladi za ovakvu konkurenciju. Još nemaju dovoljno iskustva, ali njihovo vreme tek dolazi", zaključio je Dokmanac.

Srpski rvači direktno iz Zagreba putuju u Poreč, gde će u narednih 12 dana nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo, koje 12. februara počinje u Bukureštu. Za one najbolje, vrhunac sezone biće letnje Olimpijske igre u Parizu