Vesti iz borilačkih veština

Došli kao totalni autsajderi i ostvarili fantastičan rezultat: Trener OJK Beograda o putu ka evropskoj tituli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 21:10
Osvajači medalja u Ligi šampiona za džudiste MN Press
Osvajači medalja u Ligi šampiona za džudiste

Džudisti OJK Beograda herojski su završili finalni turnir Lige šampiona, pošto su osvajanjem zlatne medalje u najjačoj konkurenciji prevazišli i svoja i tuđa očekivanja.

Da im uspeh bude još slađi i draži, učinili su to u svom gradu, pred domaćom publikom iu prisustvu ministra sporta u Vladi Srbije, Zorana Gajića, predsednika Džudo saveza Srbije, Ivana Todorova, te bivše igračke legende i nekadašnjeg sportskog direktor FK Real, Predraga Mijatovića.

"Došli smo ovde kao totalni autsajderi, krenuli smo od pretkola, imali smo motiv i ostvarili fantastičan rezultat", rekao je trener OJK Beograd, Nemanja Tomić, posle malo je reći senzacionalnog osvajanja Lige šampiona u Beogradu.

Džudisti OJK Beograd ostavili su iza sebe Aris, Pari Sen Žermen i Crvenu zvezdu, a njihovi rezultati "zavedeni" su kao najveći uspesi u istoriji sprskog klupskog džudoa.  

"Nismo imali velika očekivanja, na papiru smo bili autdjderi, ali smo dobrom energijom uspeli da sve preokrenemo u našu korist. Strpljivim i upornim radom rezultat dođe, dugi niz godina dobro radimo, bilo je i neuspeha, ali uz malo sreće smo uspeli da dođemo do fantastičnog rezultata", istakao je Tomić u ostatku izjave za Tanjug.

Džudista Darko Brašnjović bio je izutetno ponosan i na kraju je samo izrazio žaljenje što u finalu protiv Arisa nije "došao na red", jer je meč završen 3:0.

"Neverovatan uspeh, žao mi je što se nisam borio u ovako sjajnoj atmosferi, ali najvažnije je da je zlatna medalja tu", rekao je borac OJK Beograda za najveću sprsku agenciju.

Predsednik Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda, Stojan Vujko, ocenio je da je Beograd bio sjajajn domaćin i centar džudo dešavanja u Evropi i svetu. Baš u takvim uslovima crveno-beli su uzeli bronzanu medalju. 

"Fantastična organizacija, čestitam svim učesnicima, a prvenstveno OJK Beograd na osvojenoj zlatnoj medalji. Što se tiče Zvezde osvajanjem bronzanog odličjka dokazali smo da smo već 10 godina u vrhu srpskog džudo. Nismo imali sreće da uđemo u finale, bili smo blizu, ali idemo dalje", istakao je Vujko za Tanjug.