Vesti iz borilačkih veština

Džudisti OJK Beograda na krovu Evrope, Crvenoj zvezdi bronza: Spektakl gledali ministar Gajić, predsednik Saveza Todorov i Predrag Mijatović

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.12.2023 20:00
Džudisti OJK Beograda slave trofej na vrhu pobedničkog postolja MN Press
Džudisti OJK Beograda slave trofej na vrhu pobedničkog postolja

Džudisti OJK Beograda osvojili su titulu prvaka Evrope, pošto su večeras u finalu završnog turnira Lige šampiona u Beogradu savladali grčki Aris rezultatom 3:0.

OJK Beograd je do senzacionalnog rezultata došao nakon što je prethodno u polufinalu savladao favorizovani Pari Sen Žermen. Na putu do najvećeg uspeha u srpskom klupskom rvanju su u sjajnim mečevima bili bolji i od Proletera iz Zrenjanina i gruzijskog Fajtera rezultatom 3:2.

Džudisti Crvene zvezde, koji su na prethodna dva završna turnira bili vicešampioni, osvojili su bronzanu medalju, pošto su u meču za treće mesto bili bolji od španske Stabije rezultatom 3:0.

Zvezda je na startu turnira savladala francuski Šatrovil 3:0, da bi u polufinalu poražena od grčkog Arisa 3:2. Bronzu je na kraju uzeo i Pari Sen Žermen. Zvezdine devojke osvojile su peto mesto, pošto su u jednom od dva meča za bronzanu medalju poražene od Galatasaraja 3:2. 

Takođe, peto mesto osvojile su džudistkinje Proletera, koje su poražene od francuskog Red Stara 3:1. U finalu džudistkinje Pari Sen Žermena savladale su zemljakinje iz ekipe Ponto.

Završnom turniru prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov, a specijalni gost bio je čuveni fudbaler Predrag Mijatović.