Vesti iz borilačkih veština

Gran pri u Mančesteru: Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić u borbi za olimpijsku vizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.12.2023 12:35
Gran pri u Mančesteru: Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić u borbi za olimpijsku vizu MN Press

Finale Gran pri turnira u organizaciji Svetske tekvondo federacije održava se 2. i 3. decembra 2023. godine u Mančesteru, a takmičenje će okupiti 128 najboljih tekvondista sveta, među kojima i mnoštvo osvajača olimpijskih medalja i svetskih i evropskih šampiona.

Takmičenje u Velikoj Britaniji je važna stanica na putu do Olimpijskih igara u Parizu 2024. jer će sportisti koji učestvuju imati šansu da ostvare bodove za plasman na Olimpijske igre.

 

 

Na finalu Grand prija u tekvondou, boje Srbije braniće prošlogodišnja vicešampionka sveta i aktuelna šampionka Evrope, Aleksandra Perišić.

Srpska reprezentativka će se nadmetati u težinskoj kategoriji do 67 kilograma i ona će na borilašte izaći u nedelju, 3. decembra.

Nakon ovog takmičenja, biće podvučena crta na WT olimpijskoj rang listi, a pet najbolje rangiranih tekvondista u svakoj od osam težinskih kategorija (četiri po polu) plasiraće se na Olimpijske igre Pariz 2024, a Aleksandra se trenutno nalazi na 4. poziciji sa osvojenih ukupno 363.34 poena.