Vesti iz borilačkih veština

Neobična izjava Fjurija pred spektakl sa Nganuom: Biće brzo kao kad bi Đoković igrao finale Vimbldona sa stonoteniserom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2023 12:35
Neobična izjava Fjurija pred spektakl sa Nganuom: Biće brzo kao kad bi Đoković igrao finale Vimbldona sa stonoteniserom Tanjug/James Manning/PA via AP

Svetski šampion teške kategorije u boksu Tajson Fjuri imao je zanimljivu izjavu pred večerašnju borbu sa Frensisom Ngaunom u Saudijskoj Arabiji.

"Kralj Cigana" i do sada neporaženi teškaš u ringu, smatra da je toliko bolji od bivšeg UFC šampiona, da je odnos kvaliteta među njima predstavio kroz upoređenjivanje sebe sa Novakom Đokovićem.

Na zvaničnom merenju, bokserski spektakl imao je neobičnu uvertiru, a Fjuri je imao zanimljivu poruku za svog rivala - "Učiniću to lepo i brzo. Ovo je kao da prvak sveta u stonom tenisu dođe da igra protiv Novaka Đokovića u finalu Vimbldona", rekao je Fjuri.

 

 

Inače, meč u Saudijskoj Arabiji održaće se po pravilima boksa i ishod neće biti uvršten u zvaničan skor šampiona VBC kategorije, dok će pobednik dobiti specijalno izrađen pojas.

Frensis Nganu (123 kg) ima 17 pobeda i tri poraza u MMA karijeri, dok je Tajson Fjuri (126 kg) u bokserskom ringu zabeležio 33 pobede i jedan nerešen ishod (Dionte Vajlder).

Zanimljivo, Fjuri je dobio ime po legendarnom Majku Tajsonu, koji će večeras biti u uglu njegovog protivnika.