Vesti iz odbojke

Prvak Srbije biće poznat najkasnije 1. maja: Vojvodina i Partizan u borbi za titulu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2023 13:14
Prvak Srbije biće poznat najkasnije 1. maja: Vojvodina i Partizan u borbi za titulu šampiona MN Press

Partizan je nešto ranije obezbedio plasman u finala plej-ofa Superlige Srbije za odbojkaše, a mesto u seriji koja će odlučivati i novom nacionalnom prvaku izborili su i igrači Vojvodine, savladavši Spartak u dramatičnoj završnici "majstorice" 3:2.

Poznato je i kada će beogradski i novosadski klub početi duel za titulu. Finalna serija plej-ofa startovaće 19. aprila utakmicom u Novom Sadu, odnosno na terenu rekordera po broju titula (19) i šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Finalisti će se tri dana kasnije preseliti u Beograd, a zatim se serija ponovo seli na teren Vojvodine i treći duel zakazan je za 25. april. Finalna serija igra se na tri dobijena meča, a u slučaju eventualnog četvrtog i petog termini su 28. april (Beograd) i 1. maj (Novi Sad).

Za razliku od Vojvodine koja je u poslednjoj deceniji dominira odbojkaškim terenima, Partizan na trofej nacionalnog prvaka čeka od 2011, kada je osvojio poslednju od 11 titula. Crno-beli su, inače, već dobili bitku u Kupu Srbije, kada su u finalu upravo pobedili Novosađane posle pet izjednačenih setova.