Vesti iz odbojke

Vojvodina posle drame u finalu plej-ofa Superlige: Za titulu i odbranu trofeja protiv Partizana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.04.2023 22:04
Vojvodina posle drame u finalu plej-ofa Superlige: Za titulu i odbranu trofeja protiv Partizana MN Press

Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u finale plej-ofa Super lige Srbije pošto su u trećem meču polufinalne serije posle velike borbe i mnogo preokreta pobedili subotički Spartak 3:2 (30:28, 25:15, 18:25, 24:26, 18:16), pa će u finalu protiv Partizana pokušati da odbrane titulu osvojenu lane.

Spartak je u prvom setu ispustio prednost od tri poena i propustio čak tri set lopte, pa je Vojvodina na kraju iskoristila treću set loptu za vođstvo. U drugom setu je usledila apsolutna dominacija šampiona koji brzo stiče nedostižnu prednost pa ga lako dobija 25:15.

Spartak je u trećem setu uzvratio, od starta je vodio i strpljivo pravio razliku za konačnih 25:18. U četvrtom setu Subotičani su ponovo bolji na startu, vodili su i 16:12, ali Vojvodina to stiže, a u neizvesnoj završnici, u kojoj se ponovo igralo na razliku, Spartak koristi prvu set loptu i odvodi meč u taj brejk.

Vrhunac drame viđen je u petom setu, ali je posle velike, izjednačene borbe na kraju, opet na razliku, slavila Vojvodina, za sedmo finale u nizu. Vojvodina će biti domaćin u prvom meču finala protiv Partizana u sredu 19. aprila. Finalna serija se igra na tri dobijena meča.