Vesti iz odbojke

Bojan Janić osvojio još jedan Kup sa Partizanom: Pobedili smo lokomotivu srpske odbojke, sjajni smo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 19:30
Bojan Janić osvojio još jedan Kup sa Partizanom: Pobedili smo lokomotivu srpske odbojke, sjajni smo MN Press

Trener finalista kupa Bojan Janić i Slobodan Boškan složni su u oceni da je Partizan zasluženo pobedio Vojvodinu i osvojio Kup Srbije.

Odbojkaši Partizana pobedili su Vojvodinu u finalu Kupa Srbije (3:2) i tako odbranili pehar osvojen prošle sezone. Crno-beli su loše počeli, gubili 0:2, ali su uspeli da preokrenu rezultat i da zasluženo osvoje trofej.

Trener Partizana Bojan Janić bio je presrećan posle dobijenog susreta.

"Pre svega čestitke Vojvodini, sjajna su ekipa, možda i bolji od onoga što su pokazali večeras. Ali, i mi smo sjajna ekipa, imamo dve pobede protiv lokomotive srpske odbojke kao što je Vojvodina. Ušli smo sa jako puno grešaka, malo smo se poboljšali, ali to je normalno za finale. Pobedili smo i presrećan sam", rekao je trener Partiazna.

Imao je Janić dosta problema tokom meča, nervirao se i pokušavao da pokrene svoj tim, koji je posle dva seta imao zaostatak od 0:2. Na pitanje novinarke RTS, šta se promenilo, trener "parnog valjka" je kroz šalu odgovorio, a potom objasnio i priznao koje je to reči izgovorio na pauzi između drugog i trećeg seta.

"Možda se sve promenilo posle onoga što sam im rekao… Ili nije. Rekao sam im da me je sramota što sam njihov trener. Izvukli su se, da nisu bilo bi svašta", naglasio je Janić.

Partizan je ove sezone dva puta dobio Vojvodinu u utakmicama za trofej. U Novom Sadu, u finalu Superkupa bio je isti rezultat kao i u meču za trofej na Ubu

"S obzirom na to da smo ih dobili u Novom Sadu u Superkupu, nismo imali toliko opterećenje zbog njihove uloge velikog favorita. Drugi put smo ih dobili u finalu", podvukao je Janić.

I kapiten Partizana Miljan Mrdak bio je oduševljen nakon trijumfa.

"Zahvalio bih se svim navijačima što su došli da nas podrže. Mnogo su doprineli da se izborimo sa teškim situacijama koje smo imali večeras. Bilo je loših trenutaka, ali smo uspeli da izađemo iz toga i da upišemo mušku pobedu protiv odlične ekipe Vojvodine. Borili smo se neverovatno i mislim da smo zaslužili pobedu."

Olimpijski šampion iz Sidneja, Slobodan Boškan, smatra da su nijanse odlučile pobednika.

"Partizan je bio malo odlučniji, malo bolji i zasluženo je pobedio. Nijanse su odlučile. Mi smo imali ulogu apsolutnog favorita, s tim se uvek nosimo, ali to ne znači ništa, jer uvek morate da je opravdate na terenu", rekao je Boškan.

Srpski reprezentativac Petar Krsmanović je rekao da je se nervoza nepotrebno uvukla u redove njegove ekipe.

"Nije trebalo da uđemo u peti set… Vodili smo 2:0, ušla je nervoza. Ranije smo pogrešili, jer je peti set 'rulet'. Partizan je zasluženo pobedio", istakao je Krsmanović.