NBA

Marej uz zvuk sirene srušio Lejkerse: Monstruozni tripl-dabl Jokića i Denver vodi sa 2:0 u seriji!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 06:37
Nikola Jokić i Lebron Džejms Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey
Nikola Jokić i Lebron Džejms

Košarkaši Denvera pobedili su LA Lejkerse u "Bol Areni" košem Džamala Mareja u poslednjoj sekundi i poveli sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji NBA lige - 101:99 (24:28, 20:31, 25:20, 32:20). Neverovatan meč smo imali prilike da gledamo u Koloradu. Gotovo 47 minuta vodili su gosti, u jednom trenutku imali su i 20 poena prednosti, ali su Nagetsi po ko zna koji put u duelima sa "jezerašima" pokazali da su oni "kraljevi neizvesnih završnica".

Vidno iscrpljeni, Lejkersi su na sve načine pokušavali da održe kakav-takav ritam u poslednjoj četvrtini i u dobrom delu te deonice uspevali su u toj nameri na krilima neverovatnog Džejmsa, koji je postigao trećinu od svojih 26 poena u poslednjih 12 minuta. Ali, sve je to bilo uzalud. U prelomnim trenucima "jezeraši" nisu imali rešenja na pik-en-rol Nikole Jokića i Džamala Mareja i to ih je na kraju koštalo pobede, iako su u početkom treće četvrtine imali čak "+20" (68:48).

Jokić je dobijao "1 na 1" situacije sa vidno iscrpljenim Dejvisom. Iako se Marej pošteno ispromašivao u prve tri četvrtine, u poslednjoj deonici postigao je 14 od svojih 20 poena, a poslednji u nizu došao je preko ruke Dejvisa, uz zvuk sirene, za ogromnu pobedu franšize iz Kolorada, koja je 10. put u nizu savladala Lejkerse.
 

 

Nikola Jokić bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Majkl Porter Džunior, jedan od junaka Nagetsa, koji je u poslednjem minutu pogodio trojku za izjednačenje (95:95), završio je meč sa 22 poena, dok je pomenuti Marej upisao 20, uz nešto skromnije procente šuta iz igre (9/19 za dva, 0/5 za tri). Sa druge strane, listu strelaca Lejkersa predvodio je Entoni Dejvis sa 32 poena, Lebron je pored 26 poena upisao i 12 asistencija, dok je Dianđelo Rasel odigrao mnogo bolji meč, a susret je završio sa 23 poena.

Serija se sada seli u Los Anđeles, gde će Lejkersi biti pred imperativom pobede iako je malo očekivano da će u preostalih pet utakmica zabeležiti četiri trijumfa, a njihov treći okršaj na programu je 26. aprila u 04 časa iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

 

Cup tree provided by Sofascore