Evroliga

Bitka za Fajnal-for košarkaške Evrolige kreće sledećeg utorka: Prvi mečevi u Atini i Madridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2024 17:39
trofej Evrolige, čija druga faza kreće sedmice Guliver
trofej Evrolige, čija druga faza kreće sedmice

Posle kraće pauze, sledeće nedelje, počinju plej-of bitke u košarkaškoj Evroligi, u kom će osam timova igrati na tri pobede, koliko je potrebno za odlazak na Fajnal-for elitnog košarkaškog takmičenja.

Prema danas objavljenom rasporedu, prve utakmice biće odigrana 23. aprila, jedna u Atini a druga u Madridu. Najpre će u glavnom gradu Grčke podeliti Panatinaikos i pobednik sutrašnjeg plej-in duela Makabi - Baskonija (20.30).

Pola sata kasnije prestonica Španije biće poprište duela branioca kontinentalnog trona, Reala, sa Makabijem/Baskonijom (poraženi iz ovog susreta) ili Efesom/Virtusom (pobednik), nakon što potencijalni rivali odmere snage. 

Dva dana kasnije u istim terminima igraće se druge utakmice tih serija. U intermecu, 24. aprila, Monako će od 19 časova ugostiti Fenerbahče, a dva sata kasnije sastaće se Barselona i Olimpijakos. Dva dana kasnije u istim terminima igraće se druge utakmice ovih serija.

Termini trećih i eventualnih četvrtih i petih utakmica biće naknadno objavljeni. Plasman na završni turnir u Berlinu, od 24. do 26. maja, obezbediće klubovi koji u četvrtfinalnim serijama prvi stignu do tri trijumfa. 

Karte za FF u nemačkog gradu, puštene u slobodnu prodaju, prodate su još krajem prošle godine, a ljubitelji ovog sporta u Srbiji ostaće uskraćeni za nastupe Crvene zvezde i Partizana, jer su naši predstavnici ostali ispod crte. 


 

Cup tree provided by Sofascore