Vesti iz fudbala

Bandović nakon pobede u Kragujevcu: Zasluženo smo u finalu, ponosan sam na ekipu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 18:44
Trener Vojvodine, Božidar Bandović TV Arena sport
Trener Vojvodine, Božidar Bandović

Fudbaleri Vojvodine su prvi finalista Kupa Srbije jer su savladali Radnički 1923 1:0 (0:0) u Kragujevcu pogotkom Seida Koraća u 91. minutu utakmice.

Strateg Novosađana, Božidar Bandović je izjavio kako je ponosan na ekipu i da su zasuženo u finalu.

"Dominirali smo kao i u skoro svim utakmicama. Imali smo šanse, zasluženo smo pobedili. Ponosan sam na ove momke. Borili su se, svaku utakmicu su davali sve od sebe. Želeli smo da učinimo srećnim i klub, predsednika kluba, upravu, naše navijače i grad. Mislim da smo zasluženo u finalu. Želim sve najbolje protivniku", rekao je Bandović.

Sa druge strane, trener Radničkog Feđa Dudić je istakao da je Vojvodina danas bila bolja i zasluženo prošla, ali da smatra da je Radnički na osnovu svega urađenog u dosadašnjem toku sezonu zaslužio bar penale.

"Ostavila je traga utakmica protiv Čukaričkog koja je bila jako visokog intenziteta. Bili smo prisiljeni da stavljamo i povređene igrače da igraju. To nam se nažalost obilo o glavu. Ortiz se povredio, Bevis isto, Vidosavljević je rovit igrao... Oni su heroji. Mislim da smo zaslužili na osnovu toga da prođemo. Da budem realan, po igri je Vojvodina bila bolja, pogotovo u prvom poluvremenu. Diktirali su tempo. Od 60. minuta se smirila utakmica i po tome je bilo realno da dođemo do penala, pa šta bude. Nekad je fudbal surov. Na osnovu svega što radimo ove sezone smo možda zaslužili više, ali na osnovu današnje utakmice Vojvodina je zaslužila da prođe i bila je bolja. Nastavićemo dalje da se borimo i da izborimo izlazak u Evropu", rekao je Dudić.

Finale Kupa Srbije zakazano je za 23. maj i biće odigrano na novom stadionu u Loznici.