UEFA Liga šampiona

Toni Kros najpametniji vezista na svetu: Pol Skols veliča fudbalera Reala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 20:20
Toni Kros, fudbaler Reala, u duelu sa Harijem Kejnom na meču Lige šampiona Guliver
Toni Kros, fudbaler Reala, u duelu sa Harijem Kejnom na meču Lige šampiona

Dan posle plasmana fudbalera Reala u finale Lige šampiona, gde će izabranici Karla Anćelotija probati da pojačaju rekord madridskog kluba u broju uzetih titula prvaka Evrope (14), ponajviše se pisalo i pričalo o (ne)spornim sudijskim odlukama, o junaku pobede "kraljevića" - dvostrukom strelcu Hoselu, majstorijama veterana Luke Modrića... a Pol Skols je izabrao da kaže neku reč o Toniju Krosu

Ne samo zbog toga što je igrač sredine terena pokupio visoke ocene za napravljeni učinak i ostavljeni utisak u revanšu sa Bajernom, već zbog načina svoje igre i trajanja fudbalske klase. Bivši engleski vezista ih toliko ceni da je hvalospeve na račun Nemca izrekao pre nego što je krenula lopta prošle noći.

 

 

"Toni Kros je neverovatan! Gledao sam utakmicu Pari Sen Žermena protiv Borusije Dortmund. Nedostajao im je Toni Kros. Niko ne kontroliše i diktira igru kao on. Ima sve sposobnosti koje su za to potrebne. Večeras će on biti ključan igrač. On je taj koji pravi razliku, Tuhel mora pronaći način da ga zaustavi. Neće mu biti lako, Kros je najpametniji veznjak na svetu", rekao je legendarni član Mančester junajteda u ulozi TV komentatora. 

Njegove reči dobile su potvrdu malo kasnije, jer je samo dvostruki strelac Hoselu bio bolje ocenjen od bivšeg člana Bajerna, iz kog je na "Santijago Bernabeu" zapucao pre tačno jedne decenije. U Bundesligi je nosio i dres i novopečenog nemačkog prvaka Bajera iz Leverkuzena, a u mlađim kategorijama nastupao je i za Hansu iz Roštoka. 

 

 

Kros ima 34 godine, a nedavno je javno priznao da još ne zna gde će igrati sledeće sezone. Ko zna, možda njegove minule partije nagnaju upravu Reala da mu još jednom produži ugovor, uprkos praksi "puštanja niz vodu" vremešnijih igrača. Čak i da ne dobije produženje ugovora ostaće upamćen kao sedmostruki finalista LŠ u sadašnjem formatu, od toga čak šest puta kao Realova uzdanica. 

U novom će naspram sebe imati čuvare iz Borusije Dortmund, 1. juna na legendarnom stadionu "Vembli" u Londonu.