UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Poraz boli, ali fudbal se svodi na broj postignutih golova: Pepu Gvardioli pomešane emocije posle ispadanja Sitija iz Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 09:00
Pep Gvardiola, trener Mančester sitija, razočarano pao na zemlju posle poraza od Reala Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Pep Gvardiola, trener Mančester sitija, razočarano pao na zemlju posle poraza od Reala

Fudbaleri Mančester stiija dominirali su u drugih 90 minuta četvrtfinalnog dvomeča Lige šampiona sa Realom, pa i u produžecima duela sa "kraljevićima", ali su dva promašaja u penal seriji poništila svu prednost u posedu lopte, brojnije šuteve na gol, češće kornere... Za kraj sna o novoj, vezanoj tituli prvaka Evrope

Trener "građana" Žozep Pep Gvardiola pao je na kolena posle pobedonosne realizacije jedanaesterca madridskog tima i, držeći se za glavu, dugo jadikovao zbog surove eliminacije. Kada se presabrao stao je rped medije i priznao koliko su mu pomešana emocija povodom svega viđenog u pomenutih 120 minuta, nedelju dana nakon spektakularnog remija u gostima.

"Ne žalimo zbog onoga što smo uradili. Bili smo odlični u svim segmentima, ali nažalost nismo pobedili... Stvorili smo sijaset šansi za pobedu, ali fudbal se na kraju svodi na broj postignutih golova. Hvala mojim igračima. Rezultat na kraju odlučuje te je Real u polufinalu, a ne mi", izjavio je Gvardiola, uz tužnu tvrdnju "pobedili bismo u svakom drugom sportu". 

 

 

Aktuelni prvak Engleske demonstrirao je atraktivan fudbal, nije bila sporna ni ogromna želja, međutim... 

"Učinili smo sve da ostvarimo cilj i malo je falilo da u tome i uspemo. Ovakav poraz boli, ali je istovremeno ovo bio fantastičan način da izgubimo. Od srca sam zahvalan igračima, bili su izuzetni. Johan Krojf je rekao da sreća ne postoji i u tome se slažem se. Boli poraz, osećamo se loše, ali smo uradili sve što smo mogli. Šta da kažem ovim igračima? Pokazali smo da možemo da igramo protiv velike ekipe. Šta smo više mogli da uradimo?", kazao je Španac i istakao da su Akanđi, Hland i De Brujne tražili izmene jer su tokom produžetka osetili umor.

 

 

Posle ispadanja iz Evrope, Siti menja fokus, jer još traje grčevita trka sa Arsenalom i Liverpulom za trofej Premijer lige, ali i polufinalna runda odbrane FA kupa iz istorijske sezone 2023/24. 

Cup tree provided by Sofascore