UEFA Liga šampiona

Kako je Hoselu prošao put od navijača do junaka Madriđana: Može li mi neko poslati link za gledanje Reala?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 11:02
Hoselu, dvostruki strelac protiv Bajerna Tanjug/AP Photo/Jose Breton)
Hoselu, dvostruki strelac protiv Bajerna

I dok se u Minhenu ni jutro posle polufinala Lige šampiona protiv Reala ne smiruju stransti, a varnice lete na sve strane na račun sudija, Madriđani sa druge strane nastavljaju da slave. 

Pored Karla Anćelotija u prvom planu je naravno i strelac dva gola Hoselu, kome su mediji u Španiji već počeli da "kopaju" po prošlosti i traže zanimljive detalje iz života.  

 

 

Pao je Hoselu posle utakmice sa Bajernom na travnati teren kao "pokošen", ali ne od tuge, već od radosti, a zatim su ga u sekundi okružili saigrači i počelo je ogromno slavlje. Neočekivani junak odveo je tako Real u 18. finale Lige šampiona.

Inače, Hoselu je trenutno na pozajmici iz drugoligaša Espanjola, a od malena je navijao samo za Real. Upravo tu i počinje njegova priča.
U Real, ali B, Hoselu je prvi puta došao 2009. godine. U sezoni 2011/2012. je debitovao i odmah postigao gol, a iz tog doba datira i čuveni status na društvenim mrežama: 

"Može li mi neko poslati link za gledanje Reala?", pitao je Hoselu 23. avgusta 2012. godine, kada su Madriđani igrali Superkup Španije protiv Barselone. Nije poznato da li je dobio link, ali je zato Hoselu 12 godina kasnije ispisao istoriju u Realovom dresu. 

 

 

Titule koje su Madriđani ređali u sezonama 2014. 2016. 2017. i 2018. gledao je Hoselu kao veliki navijač sa tribina, a kad je Real pre dve godine igrao finale Lige šampiona u Parizu protiv Liverpula, junak utakmice protiv Bavaraca je, tad kao slobodan igrač, bio na "Parku prinčeva". Ipak, ne u loži, već na tribinama i bodrio je svoj klub u velikoj pobedi.

Dve godine kasnije, sreća mu se osmehnula u dresu voljenog kluba.