srb
• najnovije
Superliga Srbije

(KRAJ) Crvena zvezda - TSC 2:1: Crveno-beli definitivno šampioni, Endijaj im sačuvao krunu!

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 20:08
Šerif Endijaj, fudbaler Crvene zvezde, proslavlja pobednički gol protiv TSC-a MN Press
Šerif Endijaj, fudbaler Crvene zvezde, proslavlja pobednički gol protiv TSC-a

Fudbaleri Crvene zvezde kaparisali su sedmu uzastopnu titulu, ukupno 35. u klupskoj istoriji, još pobedom u 173. "večitom derbiju" sa prvim tabelarnim pratiocem Partizanom, na početku plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije, pa im je ostalo samo još da i teoretski odbrane tron. Možda već u večerašnjem susretu sa nadošlim i evropski veoma nastrojenim TSC-om na svom terenu, pred kamerama TV Arena 1 Premium i uživo prenosu na našem portalu (19.00).

U Ljutice Bogdana 1 ne osvrću se na rezultate konkuencije već gledaju svoja posla i uvek i svuda idu na tri boda, a kada to čine na svom stadionu "Rajko Mitić" onda Vladan Milojević i njegov imaju obavezu više da obraduju "delije", pa će bez dileme i protiv učesnika grupne faze tekuće Lige Evrope izaći maksimalno motivisani i rešeni da potvrde dominaciju.

Ne osvrćući se na remi sa Vojvodinom u minulom kolu, kao što se gosti iz Bačke Topole sigurno ne opuštaju zbog svoje maksime u prvih 180 minuta superligaškog doigravanja. Jer, samoljublje rađa opuštenost, gubitak fokusa ume da bude prečica do lošeg scenarija, a oni su poslednje što TSC-u treba u jurnjavi za Partizanom na drugoj poziciji.

Timu Žarka Lazetića osladilo se jesenje evropsko iskustvo i ponovo bi da, ako je ikako moguće, dođu tamo odakle im se ponovo otvara put ka kvalifikacijama za Ligu šampiona. U "prevodu", moraju da idu na sve ili ništa protiv nekadašnjeg vladara Starog kontinenta i fudbalske planete. 

Crvena zvezda - TSC 2:1 (0:0)

Beograd

Sudija: Milan Ilić

Stadion: Rajko Mitić.

Strelci: Olajinka 55, Endijaj 75 - Milosavljević 60.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Stamenić (70. Mimović) - Bukari, Kanga (70. Ivanić), Hvan, Olajinka - Endijaj.

TSC (4-3-3):  Ilić - Krstić, Đorđević, Antonić, Petrović - Milosavljević, Pejić, Đakovac - Jovanović (46. Stanić), Pantović (63. Vulić), Ćirković.

 

(UŽIVO) Crvena zvezda - TSC

02.05.2024. 21:02

Sve je gotovo, Zvezda je sedmi put zaredom prvak!

Crvena zvezda može da ubrza pripremu šampionske žurke na kraju prventsva, jer je pobedom nad TSC-om i matematički odbranila titulu! To joj je sedmi naslov prbvaka države u nizu, odnosno čak 35. u istoriji! I to na jubilarnoj 200. utakmici Vladana Milojevića na klupi crveno-belih.

02.05.2024. 20:43

75. minut: GOOOL! Endijaj kao pravi "šerif"

Domaćin opet ima gol zalihu! Plela je Zvezda niti oko Ilićeve mreže u jednoj lepo organizovanoj akciji, Rodić je umalo završio na semaforu, ali je njegov udarac odbio Antonić, na šta je reagovao pribrani i odlično postavljeni Šerif Endijaj. Čim se "bubamara" odbila od stative do njega zakucao ju je svom snagom u mrežu. 

 

02.05.2024. 20:34

64. minut: Gosti sve otresitiji i opasniji

TSC je tek posle postignutog pogotka krenuo da igra svoju igru u fazi ofanzive, otuda sve češće pretnje Glazeru. Paralelno s takvim razvojem situacije, superligaški lider ima sve više problema s iznošenjem lopte. 

02.05.2024. 20:29

60. minut: GOOOL! Milosavljević poravnao rezultat

Ivan Milosavljević donosi izjednačenje TSC-u iz kontranapada gostujućeg tima! Šutem desnicom, sasvim iskosa, iskoristio je prvi šut u centar mete svog tima. Iako je oko gol linije favorita bilo više igrača crveno-belih. 

 

02.05.2024. 20:24

55. minut: GOOOL! Olajinka iskoristio savršen centaršut Hvanga

Crvena zvezda konačno je nagrađena za veći trud od rivala i mnogostruke manje ili više opasne šanse. Hvang je izveo fantastičan centaršut iz kornera, a Piter Olajinka se vinuo nebu pod oblake i neodbranjivim udarcem konačno matirao Ilića. 

 

02.05.2024. 20:20

49. minut: Ćirković pao, TSC nisu dobili penal

Ćirković je pao u kaznenom prostoru Crvene zvezde, na prvi pogled delovalo je da bi mogao biti dosuđen penal, skočila je cela klupa gostiju, ali je Milan Ilić ostao miran. Snimak je potom pokazao da prekršaj nije postojao i da je sudija bio u pravu. 

02.05.2024. 20:12

Ekipe su ponovo na terenu

Nastavlja se meč u Ljutice Bogdana, trener osvajača poslednjih šest titula nije posegnuo ni za jednom kadrovskom intervencijom u timu, dok je Žarko Lazetić u svlačinoci ostavio Jovanovića, a u borbu posla Stanića. 

02.05.2024. 19:52

Gotovo poluvreme: Zvezda blizu vođstva, TSC bez šuta u okvir gola

Crvena zvezda je bolja na terenu: bolje kombinuje, više želi gol i stvara šanse, ali nikako da probije dobro organizovanu defanzivu TSC-a. Ilić je centralna figura meča, jer odlično vodi računa u svojoj mreži. Ostalo su bili promašaji domaćina. 

02.05.2024. 19:49

43. minut: Prečka Hvanga

Odigrao je dupli pas Bukari sa Hvangom na desnoj strani, ali i onda šutirao iz mrtvog ugla pravo u Ilića. Koji trenutak kasnije, Hvang je pogodio prečku. Ostaje nula na semaforu. 

 

02.05.2024. 19:43

36. minut: Dragović neprecizan posle kornera

Mogla je Zvezda da naplati ofanzivu posle kornera, skočio je Dragović štoperski visoko i lako, na ubacivanje Hvanga, ipak nedostajao mu je koji centimetar da se upiše u strelce. 

 

02.05.2024. 19:40

33. minut: Opet Endijaj, ne da se Ilić

Endijaj se uporno nudi saigračima i dobija upotrebljive lopte od klupskih kolega, posle još jednog dodavanja probao je da savlada Ilića, ali je čuvar mreže Topolčana uspeo da skrene njegov niski šut. 

 

02.05.2024. 19:37

28. minut: Kiša intezivnija od ritma meča

Utakmica nije brza i uzbudljiva kako se to očekivalo pre početka dva kvalitetna rivala, u prvih pola sata fudbala intezivnija je kiša koja pljušti u glavnom gradu Srbije. 

02.05.2024. 19:28

18. minut: Endijaj za malo pored stative

Endijaj je mogao da donese željeno vođstvo braniocu titule, međutim njegov udarac glavom prema bližoj stativi prohujao je pored okvira gola učesnika grupne faze Lige Evrope. 

 

02.05.2024. 19:26

17. minut: Bukari zapretio gostima

Probao je krilni napadač Crvene zvezde, Bukari, glavom na matira Ilića nakon centaršuta sa leve strane, ali je šutirao pored gola. Crveno-beli sve ofanzivniji i konkretniji. TSC za sada ne žuri i ne rizikuje previše. 

 

02.05.2024. 19:13

9. minut: Endijaj i Jovanović u šansama

Endijaj je prvi na meču bio na pragu lepe šanse, ali je dao sebi duži for, taman dovoljno da Ilić interveniše. Iza toga je i TSC bio u izglednoj situaciji, s tim što je Rodić reagovao na vreme ispred Jovanovića.  

02.05.2024. 19:11

6. minut: Miran duel u Ljutice Bogdana

Još se nije zakuvalo na crveno-beloj strani Topčiderskog brda, obe ekipe mirne na lopti, čekaju višak prostora i pravi trenutak da konkretnije krenu po gol. 

02.05.2024. 19:05

Počela je utakmica

Krenuo je duel Crvene zvezde i TSC-a na najvećem stadionu u Srbiji. Aktuelni praznici učinili su da poseta bude manja od očekivane. 

02.05.2024. 18:57

Crveno-beli ubedljivo vode u međusobnim duelima

Crveno-beli su u mečevima protiv narednog rivala kao pobednici izlazili čak 12 puta od 15 odigranih utakmica. Dva puta su podelili bodove sa timom iz Bačke Topole i samo jednom bili poraženi. Prva utakmica odigrana je na "Marakani", pre šest godina, u osmini finala Kupa Srbije, kada je najtrofejniji srpski klub slavio s 4:1.

Dva puta je na tom susretu precizan bio Simić, a mrežu su još pogodili Stojiljković i Joveljić. Izabranici Vladana Milojevića su u poslednjem meču savladali TSC u gostima sa 1:3. Kanga je doneo prednost, a pobedu osigurali Bukari i Hvang.

02.05.2024. 18:54

Žarko Lazetić: Da budemo skoncentrisani i fokusirani

TSC je u prethodnoj rundi savladao Partizan, što ga je dodatno ohrabrilo pred ovo gostovanje. 

"Očekujem da budemo koncentrisani i fokusirani. Crvena zvezda je prva na tabeli, ne gubi skoro nikad od dolaska kolege Milojevića. Pobeđuju dominatno, retko primaju golove. Kad se sve to pogleda je da se smrzneš, ali verujem da u svakoj utakmici imaš svoju šansu. Ponavljam, protiv Partizana smo morali da budemo perfektni, a protiv Zvezde moramo još malo bolji. To je uslov da bismo imali bilo kakvu šansu", reči su trenera Žarka Lazetića pred duel u Ljutice Bogdana. 

02.05.2024. 18:52

Vladan Milojević: želimo da budemo što bolji u svakom meču

Vladan Milojević nije pred meč da se bavi kalkulacijama, odnosno opcijom da već u ovom kolu, uz pomoć Partizana, osigura klubu i sebi novu titulu. 

"Ne razmišljam o tome. Gledam plej-of kao neko mini prvenstvo, jer tu je sedam utakmica sa najboljim timovima u Srbiji i 21 bod u igri. Ako gledamo to, TSC je ispred nas. Mi svakako želimo da budemo što bolji u svakoj utakmici do kraja sezone.. Kao trener, gajim simpatije i poštovanje prema TSC-u i Lazetiću. Igraju dobro, imaju kontinuitet i sistem. Ne bih se bavio izjavma drugih trenera svakako", rekao je trener Crvene zvezde uoči utakmice.