Serija A

Šampion Italije slavio golovima Čalhanoglua protiv Torina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2024 14:24
Fudbaleri Intera i Torina Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Fudbaleri Intera i Torina

U utakmici bez takmičarskog značaja u 34. kolu Serije A, Inter je na "Meaci" dočekao Torino i slomio otpor gostiju tek u drugom poluvremenu, zahvaljujući dvostrukom strelcu Hakanu Čalhanoglu. Na kraju Inter - Torino 2:0.

Izabranici Simonea Inzagija, već su osvojili šampionsku titulu tako da je ovaj duel imao više svečarski karakter, a za to se upravo potrudio poznati turski fudbaler.

 

 

Inače, pre meča igrači Torina su se poređali u špalir ispred ulaza na teren i aplauzom dočekali nove šampione Italije, što se ne dešava često u svetu fudbala. 

Ovaj meč ostaće upamćen više po tome što su prvi put u istoriji jedan duel u Seriji A sudile dame, a čast je pripala Mariji Sole Kaputi, koja je u 49. minutu pokazala crveni karton igraču Torina, Tamezeu posle prekršaja nad Mikhtarjanom. Njene asistentkinje bile su Frančeska Di Monte i Ticijana Trašijati.

Na golu Torina je bio Vanja Milinković-Savić, dok se među starterima našao Ivan Ilić, a Uroš Kabić je sa klupe čekao šansu.

I dok je prvo poluvreme ugralnom prošlo bez nekih izglednih šansi, Inter je u nastavku utakmice rešio pitanje pobednika,, istina, tek kada je na terenu ostao sa igračem više posle isključenja Tamezea.  

U 56. minutu turski reprezentativac je doneo prednost Interu i to posle odlične akcije. Mat u tri poteza, Martinez - Mikhtarjan - Čalhanoglu za 1:0

Posle samo tri minuta  Mariji Sole Kaputi pokazala je na belu tačku, a posle prekršaja Lovata nad Tiramom. Siguran sa bele tačke bio je Čalhanoglu - 2:0.

Do kraja meča Inter je samo odrađivao posao, a nisu se preterano trudili ni igrači Torina, koji sa igračem manje protiv šampiona Italije i nisu imali neke šanse.

 

 

Posle utakmice usledila je dodela pehara za šampiona Italije i veliko slavlje na stadionu "Đuzepe Meaca".


Serija A, 34. kolo 

 

petak 

Frosinone - Salernitana 3:0 (2:0)
/Sule 10 pen, Brešanini 25, Zortea 85/

subota

Leće - Monca 1:1 (0:0)
/Krstović 90+2 - Pesina 90+6/

Juventus - Milan 0:0

Lacio - Verona 1:0 (0:0)
/Zakanji 72/

nedelja 

Inter - Torino 2:0 (0:0)
/Čalhanoglu 56, 59. pen/

Bolonja - Udineze 15.00 (A2P)
Atalanta - Empoli 18.00 (AS7)
Napoli - Roma 18.00 (A2P)
Fiorentina - Sasuolo 20.45  (AS2)

ponedeljak 

Đenova - Kaljari 20.45 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore