Serija A

Nikolo Barela potpisuje novi ugovor sa Interom - vernost se nagrađuje bogato

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2024 19:50
Nikolo Barela, fudbaler Intera iz Milana Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Nikolo Barela, fudbaler Intera iz Milana

Italijanski fudbaler, Nikolo Barela, odlučio je da produži mandat ovosezonskom šampionu Serije A i potpiše novi ugovor, kojim se vezuje za Inter iz Milana do 2029. godine. 

"Nerazuri" su i te kako umeli da nagrade posvećenost svoje zvezde, s obzirom da će novim parafom, Barela postati najplaćeniji igrač italijanskog šampionata sa sedam miliona evra po sezoni (računajući skoro zagarantovane bonuse). 

Prema prethodnom ugovoru (koji je trebalo da traje do 2026. godine), italijanski vezista je inkasirao 5.5 miliona neto, ali ta cifra će, prema pisanju "Gazzeta dello sport", značajno porasti. 

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Nikolo Barela u dresu reprezentacije Italije, za koju bi trebalo da nastupi na predstojećem Evropskom prvenstvu

Takođe, zanimljivo je da će vezista Intera potpisati ugovor pre kapitena ekipe, Lautara Martineza. Novinari sa "Čizme" smatraju da je ovo simbolični potez kluba, koji želi da ukaže na važnost tradicije domaćih igrača u timu, nevezano za činjenicu da je Argentinac kapiten, s obzirom na duži staž u ekipi u odnosu na svog zamenika.

Barela je ove sezone odigrao 45 utakmica i postigao je dva gola. Za reprezentaciju Italije nastupio je na 53 meča i devet puta se upisao u listu strelaca.

Kako se navodi, najplaćeniji italijanski fudbaler u Seriji A je trenutno Alesandro Bastoni iz Intera, koji trenutno ima 5,5 miliona evra po sezoni, dok fudbaler Juventusa Federiko Kjeza ima pet miliona evra godišnje u Torinu.

 

 

Standings provided by Sofascore