Vesti EURO 2024

Maler sezone u Premijer ligi: Romeo Lavija završio sezonu sa samo 32 minuta na terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2024 18:44
Romeo Lavija je završio sezonu Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File
Romeo Lavija je završio sezonu

Lomila su se koplja minulog leta oko Romea Lavije. Na kraju je Čelsi pobedio Liverpul i za 62,1 milion evra kupio belgijskog veznog igrača iz Sautemptona. I dobio gubitnika sezone u Premijer ligi!

Naime, od 18. avgusta, kada je oficijalno podigao dres kluba iz Londona, belgijski reprezentativac je na terenu proveo samo 32 minuta i to 27. decembra na meču sa Kristal Palasom i zbog obnovljene povrede butnog mišića završio je sezonu, a sebi napravio noćnu moru jer neće moći da konkuriše ni za sastav "crvenih đavola" na UEFA EURO 2024.

"Nedavni medicinski pregledi potvrdili su da Lavija, koji je zadobio značajnu povredu butine poritv Kristal Palasa u decembru, neće ponovo nastupiti ove sezone", navodi se u saopštenju kluba sa Stamford Bridža.

 

 

Belgijanac je stigao iz Sautemptona sa povredom skočnog zgloba, zbog koje je propustio skoro pet meseci. Menadžer Maurisio Poketino nije žurio sa njegovim povratkom, konačno ga je imao za meč sa Vulverhemptonom i nije mu dao minute, ali već na sledećem susretu usledila je ozbiljna povreda butnog mišića i nova pauza.

Nedavno je Poketino rekao da je 20-godišnji vezni igrač blizu povratka na teren, ali mišić je ponovo izdao igrača. Lavija je iz Anderlehta prešao u Mančester siti na leto 2020. godine, posle dve godine igranja za mladi tim "građana" kupio ga je Sautempton za 22,26 miliona funti. I posle samo godinu dana triplicirao uloženo.

 

 

Ovu sezonu su Laviji pojeli "skakavci", videćemo kada se sledeće kako će na njega uticati jednogodišnja pauza.