Liga 1

Lil prodaje Dejvida i dovodi Gifta Emanuela Orbana iz Genta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2023 19:37
Lil prodaje Dejvida i dovodi Gifta Emanuela Orbana iz Genta Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Kanadski napadač Džonatan Dejvid blistao je minule sezone u dresu Lila koji je na kraju Lige 1 izborio Evropu. Postigao je 24 gola na 37 mečeva, iskazao se i na Mundijalu u Kataru, pa su za njega veoma zainteresovani Inter i Juventus. 

Dok se ta trka za Dejvidom ne okonča, a Lil traži za njega 30 miliona evra, francuski klub je na tržištu već pronašao zamenu - Gifta Emanuela Orbana iz belgijskog Genta. 

Mladi 20-godišnji Nigerijac zaista je imao godinu iz snova, jer je za samo 3,3 miliona evra u januaru stigao iz norveškog Stabeka u Gent, a onda "eksplodirao" u Župiler ligi i posebno Ligi konferecnija. Na 16 mečeva u belgijskom šampionatu ubeležio je 15 pogodaka uz dve asistencije, a u Ligi konferencija je na šest susreta postigao pet golova, bio je najzaslužniji za plasman ekipe u četvrtfinale gde ih je eliminisao pobednik takmičenja Vest Hem.

Lil je spreman da plati za Gifta Orbana 20 miliona evra i prema vestima iz Francuske preliminarni dogovor je postignut i sa Belgijancima i sa napadačem.