La Liga

Nemanja Gudelj prošao operaciju kolena u Madridu, sledi višenedeljni oporavak: Piksi čeka finalnu prognozu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 13:32
Nemanja Gudelj, srpski fudbaler, zbog povrede bi mogao da propusti Evropsko prvenstvo Guliver
Nemanja Gudelj, srpski fudbaler, zbog povrede bi mogao da propusti Evropsko prvenstvo

Nemanja Gudelj podvrgnut je operaciji mesniskusa, a u oglašavanju Sevilje tim povodom kaže se da je hirurška intervencija u Madridu dobro protekla. Bez preciznog navođenja vremena povratka iskusnog veziste na teren.

Defanzivni igrač sredine terena u španskom timu imao je više puta ove sezone problema s povredama, a zbog onoga što se desilo pre neki dan protiv Majorke bi mogao pet do šest nedelja da bude sprečen da trenira i igra utakmice za Andalužane. Pod uslovom da oporavak protekne po planu.

 

 

Sevilja je u zlatnoj sredini na tabeli La Lige, a tri vezane pobede uzdigle su je iznad zone ispadanja, pa stanje Gudelja više brine selektora reprezentacije Srbije, jer je Nemanja glavni adut Dragana Stojkovića u kidanju akcija protivnika.

Pogotovo što "orlove" već u junu čekaju utakmice grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj, pa Piksi i Fudbalski savez šalju u Sevilju doktora Ilija Rosića da na licu mesta, u kontaktu sa klupskim lekarima i samim igračem, utvrdi koliko je realno da bude u konkurenciji za EURO 2024. 

Srpski tim će se za drugu rundu, decenijama čekanog, turnira boriti sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije, pa bi Piksiju dosta značilo kada bi bivši igrač Ajaksa, Tede, AZ Alkmara, Sportinga, Brede i Evergrandea bio fit kada to bude potrebno, pogotovo što može da deluje i u zadnjoj liniji.