Vesti EURO 2024

Španci objavili širi spisak za Evropsko prvenstvo: "Furija" po pravilu živi od Barse i Reala.

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 13:13
Selektor Luis De La Fuente će do početka skratiti listu za tri imena. Guliver/Sportinfoto/DeFodi Images
Selektor Luis De La Fuente će do početka skratiti listu za tri imena.

Pred nama je Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje će se održati širom Nemačke od 14. juna do 14. jula. Trenutno, svi ljubitelji "prelepe igre" netrpeljivo iščekuju konačne spiskove svojih nacionalnih timova, a sada je jedan od favorita pokazao širu listu igača sa kojima će krenuti putem evropske slave. 

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis de la Fuente saopštio je danas širi spisak od 29 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. De La Fuente će konačan spisak od 26 fudbalera, koji će igrati na EP, objaviti posle prijateljskih utakmica protiv Andore i Severne Irske.

EP će biti održano od Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, a Španija će igrati u grupi B sa Albanijom, Italijom i Hrvatskom. Na spisku se nalaze:

Tanjug/AP Photo/Fermin Rodriguez)

Alvaro Morata proslavlja pogodak

Golmani: Unai Simon (Atletik Bilbao), David Raja (Arsenal), Aleks Remiro (Sosijedad)

Odbrana: Hesus Navas (Sevilja), Dani Karvahal (Real Madrid), Robin Le Norman (Sosijedad), Ajmerik Laport (Al Nasr), Naćo Fernandes (Real Madrid), Dani Vivijan (Atletik Bilbao), Pau Kubarsi (Barselona), Alehandro Grimaldo (Leverkuzen)), Mark Kukurelja (Čelsi)

Vezni red: Martin Zubimendi (Sosijedad), Rodri (Mančester Siti), Mikel Merino (Sosijedad), Fabijan Ruiz (Pari Sen Žermen), Pedri (Barselona), Fermin Lopes (Barselona), Markos Ljorente (Atletiko Madrid), Aleiš Garsija (Đirona), Aleks Baena (Viljareal)

Napad: Lamin Jamal (Barselona), Feran Tores (Barselona), Hoselu (Real Madrid), Alvaro Morata (Atletiko Madrid), Dani Olmo (Lajpcig), Niko Vilijams (Atletik Bilbao), Ajose Peres (Betis), Mikel Ojarsabal (Sosijedad)

Špnija će na ovom Evropskom prvenstvu pokušati da povrati trofej kojim je poslednji put obradovala svoju naciju 2012. godine, pod komandom Vinsentea Del Boskea. To im je bila druga titula u nizu, a pre toga "Furija" je uspela da se ovenča krunom Starog kontinenta na drugom šampionatu Evrope ikada, davne 1964. godine, održanom u njihovoj zemlji.