Vesti EURO 2024

Zlatko Dalić dan posle debakla: Petković nije trebao da šutira penal

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

16.06.2024 15:03
Selektor Hrvatske, Zlatko Dalić, uopšte nije bio zadovoljan postupcima svog igrača. Tanjug/AP Photo/Petr David Josek
Selektor Hrvatske, Zlatko Dalić, uopšte nije bio zadovoljan postupcima svog igrača.

Selektor fudbalera Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da Bruno Petković nije trebalo da izvede penal protiv Španije i dodao da se zna hijerarhija u ekipi. Španija je golovima u prvom poluvremenu pobedila Hrvatsku 3:0 u meču prvog kola Grupe B, a u finišu meča Petković nije iskoristio najstrožu kaznu.

Napadač zagrebačkog Dinama je loše izveo penal, pa mu je golman Španije Unaj Simon zaustavio udarac.

"Penale pucaju Andrej Kramarić i Luka Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebalo da puca, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne puca. Ako već mi s klupe nismo uspeli rešiti, postoji hijerarhija u ekipi i on nije trebalo da izvede penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja rešiti. Trebao je šutirati Ivan Perišić ili Lovro Majer", rekao je Dalić na današnjoj konferenciji za medije.

Dalić je iskoristio priliku i da kritikuje Petkovića što nije postigao gol pre penala.

"Kad sam pogledao snimak, morao je da postigne gol. Imao je sve otvoreno, bez golmana... Opet, možda ga je taj kontakt izbacio iz ritma, ali bio je prazan gol i trebalo je da pokuša da ulini sve da pošalje loptu u mreži. Takav je moj utisak. Sve je bilo prazno, još samo jedan dodatni napor da se postigne gol", istakao je Dalić.

Selektor Hrvatske i pored debakla u prvom meču i dalje veruje u prolaz dalje. Hrvatska u drugom kolu Grupe B igra u sredu od 15 časova u Hamburgu protiv Albanije.

"Danas ćemo analizirati nas i Albaniju, pokušaćemo nešto drugačije u toj utakmici, a ona nam mnogo znači. Moramo da pobedimo i tako se i moramo spremati i vršiti promene. Ne mogu sad o detaljima još, ali moramo promeniti neke stvari u pristupu, koji nije bio dobar. Dve utakmice su pred nama, sve je u našim rukama i ne smemo potonuti i izgubiti energiju. Desilo se i idemo dalje", zaključio je Dalić.