Vesti EURO 2024

Milošević će morati i bez Kolašinca u mečevima protiv Luksemburga i Slovačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.11.2023 18:50
Milošević će morati i bez Kolašinca u mečevima protiv Luksemburga i Slovačke NSBiH

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac će zbog povrede propustiti predstojeće utakmice kvalifikacija za EURO tima protiv Luksemburga i Slovačke, potvrdio je danas u saopštenju Nogometni savez BiH.

Ovaj defanzivac je danas podvrgnut magnetnoj rezonanci i rezultati su potvrdili prethodni ultrazvučni nalaz da se radi o rupturi zadnje lože pa selektor Savo Milošević neće moći da računa na Kolašinca na ovom okupljanju.

"Na završetku prošlog okupljanja sam rekao da ova ekipa treba sveže krvi i promena i shodno s tim, pored Harisa Tabakovića, imamo još četiri nova momka. Ne može se puno menjati u ovoj situaciji, jer znate i sami da posle ovih utakmica nemamo nijednu drugu pre baraža, tako da su radikalne promene nemoguće, ali ni ovo nije malo. U poređenju sa prošlim okupljanjem imamo pet novih igrača, plus dva ili tri koja na prošlom okupljanju nisu mogli biti tu. Za ove dve utakmice imaćemo dosta drugačiji tim na terenu", rekao je Milošević.

Onda je i obrazložio šta se očekuje od igrača:

"Očekujem da momci shvate da nemamo puno vremena, da ove utakmice nisu prijateljske i da ne možemo imati mentalitet da čekamo mart i uključimo sve pogone i dajemo tada sto odsto, jer da bi znali u martu šta treba da radimo, te da bi i ja kao selektor, a i moji pomoćnici u stručnom štabu, znali šta da tražimo od igrača, moramo to da vidimo na terenu, a jedina prilika da to zaista vidimo jesu ove dve utakmice. Ključ je da probamo da damo maksimum u ovom momentu, a akcenat će biti na dve stvari - taktička disciplina koja mora biti maksimalna s obzirom na više sitnih problema, bez obzira na sistem i model igre koji igramo, te igra na rezultat, što je jedina bitna stvar koja će biti u martovskom baražu. Moramo da igramo kao da smo na Evropskom prvenstvu".

"Zmajevi" će sutra otputovati u Luksemburg gdje će u 18.30 časova biti održana press-konferencija a pola sata kasnije će biti odrađen službeni trening.